Tgrt Haber
23 Ağustos 2017 09:31

Diyarbakır'da 2 terörist sığınakta yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın Kulp ilçesi kırsalında yaptığı operasyonlarda 2 terörist sağ olarak yakalandı. İki terörist ise etkisiz hale getirildi. Silah ve mühimmatların ele geçirildiği operasyonda, teröristlerin sığınakları da imha edildi.

Diyarbakır'da 2 terörist sığınakta yakalandı
diyarbakır,terörist

Kulp İlçesi kırsalındaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi,  işbirlikçilerinin yakalanması, terör örgütünce kullanılan sığınak ve barınakların  imha edilmesi amacıyla 20 Ağustos'ta başlatılan operasyon başarıyla tamamlandı.

Dün Yaylak köyü Simetok mezrası sınırları içerisinde bir terörist sağ olarak yakalandı. Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, termal piton dürbün, el  telsizi, bin bixi  fişeği, 200 metre kablo, 4 not defteri, radyo, toprağa gömülü  3 bidon içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tespit edilen 9 ayrı el yapımı patlayıcı yerinde imha edildi.

İki gün süren operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi, 2  terörist sağ olarak yakalandı. 3 AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, termal piton  dürbün, 15 şarjör, 4 el bombası, bin 300 muhtelif fişek, el telsizi, çok sayıda  yaşam, giyim ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...