Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Eylül 2017 22:16

Domaniç’te çıkan orman yangını Bilecik sınırına ulaştı

Kütahya'da iki ilçede çıkan orman yangını, kontrol altına alınmaya çalışılırken, Domaniç'teki yangın, Bilecik'in Bozüyük ilçesine sıçradı.

Domaniç’te çıkan orman yangını Bilecik sınırına ulaştı
kütahya,orman yangını,bozöyük,yangın

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, 10  Eylül'de Domaniç'in Çukurca beldesi yakınlarındaki Ballıca mevkisinde çıkan orman  yangınının rüzgar nedeniyle tekrar etkili olmaya başladığını söyledi.

Ekiplerin her iki ilçedeki yangına müdahale etmek için çalıştığını  aktaran Oktar, "Dozerlerle yapılan çalışmayla etrafı kontrol altına alınan  yangının yayılması ve ilerlemesi durdurulmuştu ancak şiddetli rüzgar nedeniyle  yangın yine başladı. Aynı zamanda Emet ilçesine bağlı Kabaklar köyünde de büyük  bir orman yangını çıktı. Ekiplerin ve yangın söndürme helikopterlerinin bir  bölümünü o bölgeye sevk ettik. Tedbir amaçlı Kabaklar köyünü boşalttık." diye  konuştu.

Oktar, yangınlar nedeniyle istedikleri takviye ekiplerin bölgeye  ulaştıkça Domaniç ve Emet'te görevlendirildiğini, müdahale eden ekiplerin  arttığını belirtti.

Öte yandan Oktar, Kütahya Emniyet Müdürü HASAN Çevik ile Emet'in  yangın nedeniyle boşaltılan, bir ev ve ahırın yandığı Kabaklar köyünde inceleme  yapıyor.

Domaniç’te çıkan orman yangını Bilecik sınırına ulaştı

Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterlerin çalışmalarına son verdiği  Emet'te yangına karadan müdahale ediliyor.

Bir dozerin yanarak kullanılamaz hale geldiği Domaniç'teki yangın,  Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.

Kütahya'daki orman yangınlarına, gün içinde 5 uçak, 20 helikopter, 143 arazöz ve  24 dozerle müdahale edildi.

Domaniç’te çıkan orman yangını Bilecik sınırına ulaştı

Bozüyük'teki ormanlık alana sıçradı

İlçedeki Kızılsaray Yaylası mevkisinden, Karanlıkdere ve Çavuşeğreği  mevkilerine sıçrayan yangın, Sofular mevkisine doğru ilerliyor. Farklı noktalarda etkili olan yangın, bir taraftan da Çiçekli Yayla  mevkisinden Kömürsu mevkisine doğru büyüyor.

Bilecik ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale  ediyor. Bazı orman işçilerinin dumandan etkilendiği bildirildi.

Öte yandan, Camiliyayla Köyü'ne gelen Bilecik Valisi Tahir Büyükakın  ve Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can, burada kısa bir toplantı yaptı. Toplantıda,  stratejik plan belirlenirken, bölgeyi inceleyebilmek için gece görüşlü helikopter  istendi.

Bilecik Valiliği tarafından kent merkezinde bir kriz masası  oluşturuldu.

Bölgeye gelen Jandarma ekipleri ve güvenlik güçleri, yangını seyretmek  ve çalışmalara yardım etmek için gelenleri olay yerinden uzaklaştırdı.

Hafif esen rüzgarın hızını artırmasıyla yangınının daha fazla büyümesi  ve yayılmasından endişe ediliyor.

Bu arada Camiliyayla Köyü'ndeki caminin minaresinden, "Her ihtimale  karşı yanınıza eşyalarınızı da alarak köy meydanında toplanın" şeklinde anons  yapıldı ve alevlerin köye sıçraması durumunda hazırlıklı olmak amacıyla bölgeye  güvenlik şeridi çekildi.

Köy halkı, yetkililerden yangının söndürülmesi için daha çok önlem  alınmasını istedi.

Domaniç’te çıkan orman yangını Bilecik sınırına ulaştı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...