Tgrt Haber
25 Ekim 2016 14:30

Düğün Dağı'nda operasyon, 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak'taki Düğün Dağı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 PKK'lı etkisiz hale getirildiğini, 1 PKK'lının ise yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Düğün Dağı'nda operasyon, 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi
şırnak, düğün,

Şırnak Düğün Dağı bölgesindemki operasyona 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı birlikleri ve Geçici Köy Korucuları katıldı. Düğün Dağı güneyinde  PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK'lı yaralı olarak ele geçirildi. Tespit edilen 4 mağara ve 100'er metrelik 2 tünel kullanılmaz hale getirildi. Mağaralara girişler öncesi mayın/bomba arama köpekleri kullanıldığı belirtildi.
 
ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ 

Yapılan aramada,  çok sayıda da silah ve teçhizatla birlikte ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında, 1 Biksi makineli tüfek, 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 Zagros keskin nişancı tüfeği, 1 RPG-7 roketatar, 1 M-16 piyade tüfeği, 2 AK-47 piyade tüfeği, 2 el bombası, 1 termal kamera, 1 araç telsizi, 1 video kamera, 1 hilti, 3 gaz maskesi ve bol miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman olduğu belirtildi.
 
YARALI TERÖRİST BÖYLE YAKALANDI 

Operasyonlar sırasında yaralanan 1 PKK'lı terörist mağarada saklanırken güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...