Tgrt Haber
24 Şubat 2018 18:37

Dünya harp tarihinde nadir görülen nokta atışı

Terör örgütü PYD/PKK’ya destek vermek için Afrin’e mühimmat ve terörist taşıyan 30-40 araçlık konvoyunda en kritik iki aracı İHA’lar işaretledi, Fırtına obüsleri milimetrik atışla vurdu.

Dünya harp tarihinde nadir görülen nokta atışı
afrin,,ypg,,pkk,

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Zeytin Dalı Harekâtını yürüttüğü Afrin’e önceki gece mühimmat ve terörist götüren 30-40 araçlık terör konvoyda en kritik iki aracın ‘Fırtına obüsleri’ ile vurulması, Türk topçusunun hareket halindeki bir hedefi milimetrik ölçme ve hesap yeteneğini ortaya koydu.

Hareket halindeki hedefe başarılı nokta atışına dair güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “Topun dinamik bir hedefi kilometrelerce uzaktan nokta atışıyla vurması harp tarihinde gerçekten çok nadir görülecek bir şeydir” ifadelerini kullandı.

TSK ve ÖSO dün Afrin’de temizlenen iki köyle birlikte 100 noktayı PYD/PKK terör örgütünden kurtarmış oldu. 44 teröristin daha etkisiz hale getirildiği, toplam sayının 1873 olduğu açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...