Tgrt Haber
21 Nisan 2018 02:36

Dünyanın en renkli 10 yeri

Birbirinden farklı güzelliklere sahip dünya şehirlerinde, her biri çekim merkezine dönüşmeyi başaran yerler, ziyaretçi akınına uğruyor. Kendine has özellikleri ile farklı olan, sokak, mimari yapı, park ya da festivaller seyahat severlerin rotasına giriyor.

Dünyanın en renkli 10 yeri
en güzel yeri

Dünyanın farklı yerinde yaşanan bir doğa olayı ya da insan eliyle yapılan bir bina, insanların ilgisini çekiyor. Dünyanın 10 farklı yerinden, dünyanın en renkli 10 yerini bu listede.

Cape Town şehir merkezinde bulunan Bo-Kaap, bir sokak boyunca uzanan, farklı renklere boyanmış evlerden oluşuyor. Gündüz saatlerinde çok sayıda turistin ziyaret ettiği sokak, fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor.

Kutup ışıkları (Aurora Borealis), kutup bölgelerinde, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucunda ortaya çıkıyor. Norveç‘in kuzeyi kutup ışıklarının en güzel göründüğü yerlerden biri.

Amsterdam‘a 35 km uzaklıktaki Lisse’de bulunan Keukenhof Botanik Bahçesi, yalnızca Mart’ın son 2 haftasından Mayıs’ın ilk 2 haftasına kadar ziyarete açık. Schiphol Havalimanı’ndan kalkan otobüslerle 40 dakikada ulaşılabilen bahçe, rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerini etkiliyor.

Barselona‘da Güell Ailesi’nin soyluluk göstergesi olarak 1914 yılında tamamlanan Park Güell, şehrin en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri. Parktaki yapıların çoğu farklı renklerdeki seramiklerle bezeli mozaiklerle kaplı.

Küba‘nın başkenti Havana, 1959 yılında gerçekleşen devrimden bu yana uluslararası ambargolar nedeniyle büyük oranda değişime kapalı. Rengarenk boyalı yapılar ve nostaljik arabaların görüldüğü Havana sokakları, ambargoların esnetilmesi ile birlikte önümüzdeki yıllarda değişim gösterebilir.

Baharın gelişini kutlamak için Hindistan‘da düzenlenen Holi Renk Festivali, dünyanın farklı yerlerinden binlerce insanı Hindistan’da buluşturuyor. Yeniden doğuşun canlandırıldığı festivale katılanlar birbirlerine toz boya atarak eğleniyor.

İtalya‘nın en popüler turistik bölgeleri arasında bulunan Cinque Terre, engebeli bir arazide, sahile bakan 5 farklı köyün genel ismi. UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde bulunan bu bölge, renkli yapıları ve etkileyici manzarasıyla büyüleyici güzellikte.

Venedik Lagünü içerisinde bulunan Burano Adası, renkli evleri ve dantel işlemeleri ile turistik bir çekim noktası. Kanal boyunca sıralanan farklı renklere boyanmış, çiçekli evler birbirinden güzel fotoğraf karelerine hayat veriyor.

Arjantin‘in başkenti Buenos Aires‘in 47 semtinin en tanınanı olan La Boca, İtalyan göçmenler tarafından kurulmuş. Arjantin’in ünlü futbol takımı Boca Juniors’ın stadının da bulunduğu semt, batık ve eski gemilerin saçlarından inşa edilen, tekne boyasıyla boyanan renkli evleriyle tanınıyor.

Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşısı olarak kabul edilen İstanbul Kapalı Çarşı, 4,000 dükkan, 25,000 çalışan ile yılda 100 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlıyor. Dünyanın en fazla ziyaret edilen turistik mekanı olan Kapalı Çarşı, birbirinden farklı meslek gruplarına ait dükkanlarla rengarenk bir yapıda.

Farklı şehirlerdeki bu renkli yerler dışında, dünyada keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda güzellik bulunuyor. “Listede mutlaka olmalı” dediğiniz güzellikleri yorum bölümüne yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...