Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2016 14:47

E okul, VBS girişi - E Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi öğrenci bilgileri (E Okul - 2016)

E okul, e okul veli, e okul vbs girişi, E okul veli bilgilendirme, Gelişen teknoloji ve bilişim çağına girmemiz ile birlikte artık birçok işlem internet üzerinden online olarak yapılmaktadır. E Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi öğrenci bilgileri burada... İşte E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E Okul Veli Bilgilendirme sistemi. E okul giriş, yaparak veliler öğrencilerle ilgili bütün bilgileri rahatlıkla öğrenebilir.

E okul, VBS girişi - E Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi öğrenci bilgileri (E Okul - 2016)
e okul, e okul veli, e okul giriş, e okul veli bilgilendirme, e okul vbs, e okul mobil, e okul kayıt, e okul lise giriş, e okul yönetim bilgi sistemi, e okul kontenjan, e okul karne notu, e okul karne, e okul takdir,e okul teşekkür,e okul vbs girişi

E okul, e okul veli, e okul giriş, e okul vbs girişi, e okul mobil, E okul veli bilgilendirme, Gelişen teknoloji ve bilişim çağına girmemiz ile birlikte artık birçok işlem internet üzerinden online olarak yapılmaktadır. İşte E Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E Okul Veli Bilgilendirme sistemi. E okul giriş, yaparak bilgilere ulaşabilirsiniz... Bu durumda internet hizmetlerine gün geçmiyor ki yeni bir hizmet eklenmesin. E Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi öğrenci bilgileri burada... Bu hizmetler kapsamında birçok işlemimizi rahat ve kolay bir şekilde yerine getirebiliyoruz. İşte bu noktada gelişen teknolojiye cevapsız kalamayan ve bilişim çağının gereklerini yerine getirme amacında olan Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesinde E- Okul sistemi kurmuştur. Sistemin kurulması ile birlikte hem veliler hem öğretmenler hem de yöneticiler birçok işlemi yerine getirebilmektedir. Veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte velisi olduğu öğrenci hakkında her türlü bilgiye sahip olabilmektedir. Öğretmen ve yöneticiler ise artık birçok işlemi zaman kaybı yaşamadan yerine getirmekte ve gerekli olan işlemleri yapabilmektedir. Biz sizlere hem E-Okul veli bilgilendirme sistemi hem de E-Okul yönetim bilgi sistemi hakkında bu yazıda yardımcı olacağız.
E OKUL UYGULAMALARI
E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME
E OKUL YÖNETİM
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
Artık velisi olduğunuz öğrenci hakkında her türlü bilgiye sahip olma imkanına sahipsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi velisi olduğunuz öğrenci hakkında birçok bilgiye ulaşmaya yardımcı bir sistemdir. Sistemin kurulması ile birlikte artık öğrencinin bütün bilgilerine online ortamdan ulaşabilir ve öğrenciyi takip edebilirsiniz. Sistemin sağladığı kolaylıklar ile birlikte öğrencinizi takip edebilir ve merak ettiğiniz birçok konuya cevap bulabilirsiniz. Sistemden faydalanmak için size gerekli olan bilgiler öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasıdır. Bu bilgiler elinizde ise öğrenci hakkında her türlü bilgiye sistem üzerinden ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi kapsamında faydalanabileceğiniz uygulamalar şunlardır;
Ders Programları; E-Okul veli bilgilendirme sisteminin sağladığı kolaylık ile birlikte artık velisi olduğunuz öğrencinin ders programını öğrenebilir ne zaman okula gitmesi ya da hangi günler hangi dersi olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Devamsızlık Bilgileri; sistemin bize sunduğu hizmetlerden birisi de devamsızlık bilgileri uygulamasıdır. Bu uygulama ile birlikte öğrencinin okula gitmesi gerekiyorken okulda olup olmadığını hangi gün ve derslerde devamsızlık yaptığını öğrenebilirsiniz.
E-Okul Not Bilgileri; E-Okul not bilgileri uygulaması ile birlikte velisi olduğunuz öğrencinin hangi dersten ne kadar sınava girdiğini ve girmiş olduğu bu sınavlarda kaç puan aldığını öğrenebilirsiniz. Sistemin size sağladığı kolaylık ile öğrencinin sizden notlarını gizlemesi de tarihe karışmış oluyor.
Proje Ödevi; uygulamanın sağladığı bir diğer imkan ise öğrencinin proje ödevinin varlığı ya da yokluğu konusunda siz velileri bilgi sahibi yapmasıdır. Uygulama ile proje ödevinin varlığından haberdar olabilir ödevin ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca proje ödevi notunu da öğrenebilirsiniz.
Kayıt Alınması / Silinmesi Bilgisi; velisi olduğunuz öğrencinin kaydının başka bir okula alınması ya da mevcut okulda bulunan kaydının silinmesi gerekiyor ise bu bilgiye E-Okul veli bilgilendirme sistemi yardımı ile ulaşabilirsiniz.
Nakil Bilgisi; velisi olduğunuz öğrencinin başka bir okula nakil olması gerekiyorsa bu bilgiye sistem üzerinden sizden istenilen bilgileri girerek ulaşabilir gerekli olan işlemleri öğrenebilirsiniz.
Karne Notu; öğrencinin yıl içinde aldığı puanlara göre yıl sonunda ona verilecek olan karne notunun ne olduğunu merak ediyorsanız sistem size yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken sisteme giriş yapıp sizden istenilen bilgileri yazmak ve gerekli bölüne girmektir.
Diploma Notu; E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte artık öğrencinin okuldan mezun olurken kaç puanla mezun olacağını öğrenebilir ve bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
E-Okul veli bilgilendirme sistemi yukarıda saydığımız birçok konuda siz velilere yardımcı olmakta ve bilgi sahibi olmak istediğiniz konularda size bilgi vermektedir. Sistemden yaralanmak ve bilgi sahibi olmak istiyorsunuz. MEB bünyesinde kurulmuş olan E-Okul sayfasına giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada yani veli bilgilendirme sisteminde sizden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasıdır. Bu bilgileri yani öğrencinin TC kimlik numarası ile okul numarasının eksiksiz girdikten sonra güvenlik kodunu da girip giriş butonuna basarak sisteme girişinizi yapmış olursunuz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte velisi olduğunuz öğrenci hakkında birçok bilgiye ulaşabilir ve öğrenciyi takip edebilirsiniz. Sistem bu konuda size yardımcı ve olmakta ve oldukça basit usullerle hizmet sunmaktadır. Tek yapmanız gerek sisteme giriş yapmak ve yukarıda yer alan adımları takip etmek olacaktır.
E- Okul Yönetim Bilgi Sistemi
E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece öğretmen ve yöneticilerin kullandığı bir sistemdir. E-Okul yönetim bilgi sisteminden sadece okul yöneticileri ve öğretmenler yararlanmaktadır. E-Okul yönetim bilgi sisteminden yararlanmak için Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı bir okulda öğretmen ya da o okul yönetiminde çalışan biri olmanız gerekmektedir. Eğer bu konumda değilseniz sistemden yararlanamazsınız. Bu sistem yöneticilere birtakım kolaylıklar sağlamaktadır. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte eğer bir öğrenci nakil olacaksa nakli işlemlerini, yeni kayıt olacaksa kayıt işlemlerini, kaydını yenileyecek ise kayıt yenileme işlemlerini veya kaydını sildirecek ise kayıt silim işlemlerini E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapabilmektedir. Sistemin gelmesi ile birlikte geleneksel bürokrasi anlayışında hakim olan kırtasiyecilik işlemleri azalmakta ve dolayısı ile işlemler seri ve çabuk bir şekilde yerine getirilmektedir. Sistemden yararlanmak için ilk olarak E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfada sizden şifre ve kullanıcı adı istenecektir. Bu bilgileri de eksiksiz olarak girdikten sonra artık sizde yukarıda yazan işlemleri hızlı, kolay ve rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Gelişen teknolojinin en güzel yanlarından birisi olan E-uygulamalar ile artık hiçbir zaman kaybı yaşamadan birçok işleminizi rahat ve kolay bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sisteme giriş yapıp gerekli bilgileri yazmak ve istediğiniz işlemi yerine getirmek olacaktır.
Sistemden faydalanacak olan bir diğer kişiler ise öğretmenlerdir. Öğretmenlerde E-Okul yönetim bilgi sisteminden faydalanabilmektedir. Öğretmenler uygulama ile birlikte öğrencisinin devamsızlık bilgisini, yine öğretmeni olduğu öğrencilerinin not bilgisini varsa proje ödevlerini ve bu proje ödevlerine vermiş oldukları notları, öğrencinin karne notunu sisteme girebilmektedir. Öğretmenlere sağlanan bu kolaylık ile birlikte artık öğretmen gerekli ilgiyi göstermesi gereken öğrencilerin daha rahat ulaşabilmekte ve onlar hakkında daha geniş bilgiler elde etmektedir. Öğretmenler bu uygulamadan yararlanmak için tıpkı yöneticilerin izlediği yolu izlemelidir. İlk olarak E-Okul yönetim bilgi sistemine girmelidir. Daha sonra açılacak olan sayfada kullanıcı adı ve şifre işlemlerini yerine getirmelidir. En son olarak kutucuk içinde yazan rakam ve harfleri de ilgili alana girdikten sonra giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilirler. Sisteme giriş ile birlikte artık yukarıda saydığımız işlemleri rahat, kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilir.
Sonuç olarak gelişen teknolojinin ve bilişim çağının bir sonucu olarak E-Okul sistemi biz velilere, öğretmenlere ve yöneticilere hizmet sunmakta ve yardımcı olmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...