Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2015 21:01

Ekmek fiyatlarına zam yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2 yıldan beri girdi maliyetlerinde artışlar olmasına rağmen ekmek fiyatlarına zam yapmadıklarını söyledi.

Ekmek fiyatlarına zam yok
ekmek, ekmeğe zam var mı, ekmek zam,

Bandırma ilçesinde fırınları ziyaret eden ve üyeleriyle görüşen Balcı, fırıncılar olarak girdi maliyetlerindeki artışı fiyatlara yansıtmamaya çalıştıklarını kaydederek, "Bunu son noktaya kadar taşımayı hedefliyoruz. Zor durumda kalmadıkça ekmek fiyatlarına zam yapmayacağız" dedi.Ülkedeki ekmek israfına da dikkat çeken Balcı şöyle devam etti: "Sağlıksız ve hijyenik ortamda ekmek üretilmediği zaman kalitesiz ekmek ekmek israfını da beraberinde getirmektedir. Bundan 1.5 yıl önce ülkemizde günlük ekmek israfı 6 milyon adet idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasıyla birlikte günlük ekmek israfı 4 milyon 900 bin adete düştü. Bu yeterli bir rakam değildir. Bunun daha da düşmesi gereklidir. Ülkede hem ekmek israfının önlenmesi hemde ekmek maliyetlerinin düşmesi için fırın enflasyonunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Bununla ilgili olarak ta bakanlık nezdindeki çalışmalarımız devam etmektedir." Balcı, ülkede ekmek israfının önüne geçilmesi hemde ekmek maliyet fiyatlarının düşmesi için fırın enflasyonunun önüne geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...