Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Şubat 2017 10:16

El-Bab operasyonu bitince PYD sinsi planını devreye soktu

Türk askerinin El-Bab'ı DEAŞ'li teröristlerden temizlediği gün PKK ve PYD devreye girdi. Örgüt, Türk jetlerinin El-Bab'da sivilleri vurduğunu iddia ederek Türkiye'nin bölgeden çekilmesi için propaganda başlattı.

El-Bab operasyonu bitince PYD sinsi planını devreye soktu
el bab, pyd,

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 24 Ağustos'tan bu yanda devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda bu sabah en kritik eşiğin aşıldığını belirterek "El-Bab Operasyonu tamamlanmıştır" dedi.

Ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Fikri Işık da, El-Bab'ın tamamen kuşatıldığını ve şehir içinde temizliğe başlandığını söyledi.

PKK VE PYD HEMEN DEVREYE GİRDİ

PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde bir koridor oluşturmasının önündeki tek engel olan El-Bab'ın DEAŞ'lı teröristlerden temizlenmesi üzerine PYD harekete geçti.

Sputnik'in haberine göre PKK/PYD'nin yan kollarından "Demokratik Suriye Meclisi Yöneticisi" ve PYD'nin üst düzey isimlerinden Rezan Hiddo, Türkiye'nin El-Bab'a düzenlediği hava operasyonlarında 24 sivilin öldüğünü öne sürdü.

ULUSLARARASI ÇEVRELERE MESAJ

İddiasını daha da ileri götüren Hiddo, ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu da ileri sürdü.

Türkiye'nin El-Bab'dan çıkarılması ve bölgeye PYD'nin yerleşmesi için propaganda faaliyetinin parçası olarak uluslararası güçleri devreye sokmaya çalışan Hiddo ayrıca "Ölenlerin sayısının artacağı yönünde endişeler var" diye ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...