Tgrt Haber
31 Mart 2015 12:35

Elektrik verilmeye başlandı

Türkiye genelinde saat 10.36'da nakil hatlarında yaşanan sorun nedeniyle elektrikler kesilince yaşam altüst oldu.

Elektrik verilmeye başlandı
elektrik kesintisi, türkiye, elektrik, kesinti,

Kent içi ulaşımda Metro, Metrobüs (İstanbul), Marmaray (İstanbul), tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti ve okullarda eğitim aksadı.
Yaklaşık 1.5 saat sonra, arızanın giderildiği bazı illere elektrik verilmeye başlandı.
İSTANBUL'A ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI
İstanbul'a saat 13.00 sularından elektrik tekrar verildi.
SEFERLER DE BAŞLADI
Elektriklerin gelmesiyle duran Marmaray, tramvay ve bazı metro seferleri yapılmaya başlandı.
ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANAN İLLER
Elektrik verilmeye başlanan iller arasında ''Ankara, Edirne, Tekirdağ, Erzurum, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin, Bayburt, Giresun, Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'' bulunuyor.
ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANAN İLLER
Kesintinin yaşandığı iller arasında ''İstanbul, Ankara, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Rize, Sinop, Gümüşhane, Amasya, Antalya, İzmir, Bursa, Giresun, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Siirt, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'' yer aldı
TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş.'DEN AÇIKLAMA
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.
Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.
BAŞBAKAN: TERÖR DAHİL HER TÜRLÜ İHTİMALİ ARAŞTIRIYORUZ
Ülkede hayatı olumsuz etkileyen kesintiye ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan bir açıklama geldi. Sorunun iletim hatlarından kaynaklı olabileceğine işaret eden Davutoğlu, "Terör saldırısı dahil her ihtimal araştırılıyor" dedi.
Başbakan Davutoğlu ayrıca konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir kriz masası kurulduğunu bildirdi.
''ANKARA'YA ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI''
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'ya elektrik verilmeye başlandığını açıkladı.
Yıldız, "Enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil. Nereden kaynaklanıyor olabilir, iletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir" dedi.
ASANSÖRDE MAHSUR KALDILAR
Kesinti sırasında asansörde bulunan bazı kişiler de mahsur kaldı. Bu kişilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.
TRAFİKTE KARGAŞA
Yurt genelinde birçok ilde yaşanan elektrik kesintinden trafik ışıkları da nasibini aldı. Trafik ışıklarının yanmaması trafikte aksaklıklara yol açtı.
BEDAŞ VE AYEDAŞ’IN SİTELERİ ÇÖKTÜ
Elektrik kesintisinin nedenini öğrenmek isteyen vatandaşlar, Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım’ın (AYEDAŞ) internet sitelerine girmeye çalıştı. Yoğunluk üzerine BEDAŞ ve AYEDAŞ’ın internet siteleri çöktü.
SEFERLER DURDU
İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Metro, Metrobüs, Marmaray ve tramvay seferleri yapılamadı. Ankara'da da metro seferleri durdu. Alışveriş merkezlerinde de aksaklıklar yaşandı.
İBB'DEN AÇIKLAMA
Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: ''Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...