Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2015 15:14

Elektrikler gitti ve şarjınız azaldıysa bunu yapın!

Türkiye geleninde büyük bir elektrik kesintisi var. Hayat durma noktasında, peki telefonunuzun şarjı azaldıysa bu durumda ne yapmak lazım?

Elektrikler gitti ve şarjınız azaldıysa bunu yapın!
elektrik, elektrik kesintisi, haberler, telefon sarjı, telefon uyarısı,

Türkiye'nin yarısının elektirikleri yok. Hayat adeta durma noktasına geldi. Peki bu durumdan en zararsız şekilde etkilenmek için neler yapmalı? Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu numaraya ulaşmak imkansız. Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz. Geri geldiğinde yaşanacak yüksek voltaj zarar verebilir.Çünkü elektrik kesintisinin ardından arıza riski en yüksek elktronik alet kombi. Elektrik kesintisi sırasında asansörde birileri olabilir. İşyeri ya da binada asansörleri kontrol etmekte fayda var. Kalanlar var ise yardım edilmeli.
TELEFON ŞARJI AZALDIYSA NE YAPMALI
Akıllı telefonlarda enerji tasarrufu sağlamak ve şarj süresini uzatmak için yapılması gerek birkaç işlem bulunuyor.
3G, Wi-Fi VE BLUETOOTH'U KAPATIN
Kablosuz veri bağlantıları akıllı telefonlarda en çok enerji harcayan özellikler arasında. Akıllı cihazınızın 3G, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını kapatmanız durumunda telefonunuzda pil tasarrufu sağlayabilirsiniz.
LOKASYON SERVİSLERİNİ KAPATIN
Lokasyon servisleri de çok şarj harcayan özellikler arasında. Bu servisleri devre dışı bırakmanız durumunda şarjınızda yüzde 20'ye kadar bir iyileşme görülebilir. Ekran parlaklığını kısmak da telefonunuzun harcayacağı enerjiyi azaltacak önlemler arasında.(Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...