Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2015 10:19

En görkemli fetih şöleni

İstanbul'un fethinin 562'nci yıldönümü kutlamaları bu yıl pek çok ilke sahne olacak.

En görkemli fetih şöleni
istanbul,fetih,

Erdoğan ilk kez "Cumhurbaşkanı" olarak kutlamalara katılacak. Bu yıl fetih ruhu, hem "canlı" hem "canlandırmalı" yaşanacak. 562 kişilik "en büyük" Mehter Takımı kalabalığı coşturacak. 
Tarihin yeniden yazıldığı, çağları değiştiren İstanbul'un fethinin 562'nci yıl dönümü kutlamaları için hazırlıklar son aşamasına geldi. Bu yıl ilklere sahne olacak kutlamalara, Recep Tayyip Erdoğan ilk kez "Cumhurbaşkanı", Ahmet Davutoğlu da "Başbakan" olarak birlikte katılacak. 
562 KİŞİLİK MEHTER TAKIMI 
Her yıl Balat'ta gerçekleştirilen kutlamalar ilk kez Yenikapı'ya taşınıyor. Kutlamalar kapsamında en kalabalık Mehter Takımı da, yüz binlerce kişiyi coşturacak. Fethin 562'nci yıldönümü olması dolayısıyla 562 kişilik en büyük Mehter Takımı Boğaz'ı inletecek. Jetlerle yaptığı şovlarla dünyanın hayranlıkla izlediği Solotürk, özel olarak sahne olacak. Programda, İstanbul'un fethini anlatan film üç boyutlu dev ekranda izletilecek. Fatih'in gemileri karadan yürüterek Haliç'e indirmesinden Türk Bayrağı'nın surlara dikilmesine kadar tarihi anlar üç boyutlu yansıtılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...