Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2016 15:51

Erdoğan'a suikast girişimini aksiyon kamerasıyla kaydetmişler

FETÖ üyesi askerlerin Erdoğan'a yönelik suikast girişimini miğferlerinin üzerine taktıkları kamerayla kaydettikleri ortaya çıktı. Silinen görüntülerin geri getirilmesi için uzman polisler çalışıyor.

Erdoğan'a suikast girişimini aksiyon kamerasıyla kaydetmişler
FETÖ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Marmaris'teki otelde suikast girişiminde bulunan FETÖ üyesi darbeci askerlerden geriye kalan malzemeler arasında bulunan aksiyon kameranın incelendiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı Grand Yazıcı Otel'e baskın yapan ve püskürtülmeleri sonrasında ormanlık alana kaçan darbecilerden ele geçirilen malzemeler arasında, miğferin üzerine takılan bir aksiyon kamerası da olduğu öğrenildi.

Erdoğan'a yapılacak suikastı görüntülemek için kullanıldığı değerlendirilen kamera, bilişim uzmanı polisler tarafından incelenmeye başlandı. İlk incelemede kamerada eski operasyon görüntülerinin yer aldığı, Marmaris'teki otel saldırısına ilişkin görüntülerin ise silindiği belirlendi. Görüntülerin geri getirilmesi için uzman polislerin çalıştığı ifade edildi.

Suikast girişimiyle ilgili araştırmalarını sürdüren Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, otelin çevresindeki iş yerlerine ait 60 güvenlik kamerasının görüntülerini daha topladığı, kamera kayıtlarının incelenmesinin sürdüğü kaydedildi.

Bu arada, operasyondan sonra İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunan 12 tüfek ile diğer askeri malzemelerin de görevli savcının incelemesinin ardından Ankara Kriminal Polis Laboratuvarına gönderileceği bildirildi.

Otel saldırısının ardından ormanlık alana kaçan askerleri arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...