Tgrt Haber
18 Nisan 2015 18:41

Erdoğan'dan 'Ermeni' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi?" dedi.

Erdoğan'dan 'Ermeni' açıklaması
erdoğan, ermeni,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de Toplu Açılış Töreninde konuştu. Türkiye'de yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni bulunduğunu belirten Erdoğan, "Bir de Ermenistan'dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz, onlara zulmettik mi? Biz, onlara evsahipliğini yapıyor muyuz? Ya siz, bunları görmüyor musunuz be vicdansızlar? Nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz?" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Buradan tüm dünyaya, bilhassa da Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi?"

"Ermenistan'a kapımız hala açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ'ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile hertürlü işbirliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileri ile, Ermenistan yöneticileri ile görüşmeye, konuşmaya daima hazırız ama önce Karabağ sorunu hallolacak."

"Elinizdeki belgeleri, dokumanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...