Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2015 20:29

Erdoğan, 'Ezanlarımıza söz söyleyenlere geçit vermeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. İstanbul'un yüreğinde yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere meydanı bırakmayacağız" dedi.

Erdoğan, 'Ezanlarımıza söz söyleyenlere geçit vermeyeceğiz'
erdoğan, yenikapı, fetih,

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen İstanbul'un fethinin 562. yılı kutlamalarında yaptığı konuşmada, "Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Bilesiniz ki 'Zulüm 1453'te başladı' diyen, 'Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı' diyen hainlere göz yummayacağız. İstanbul'u, kutsal emanetler başında kesintisiz Kur'an okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. İstanbul'un yüreğinde 562 yıldır yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere asla meydanı bırakmayacağız. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "ABD'de New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce de defalarca yaptığı gibi geçtiğimiz günlerde bizimle ilgili bir yazı yayımladı. Neymiş? Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar varmış. Ülkemizde şu anda her türlü fitnenin başını çeken 2 yayın organı üzerinden bizi eleştirmeye kalkmışlar.

Bu gazete bugün bizim için söylediklerinin, yazdıklarının benzerlerini 1896'da Sultan Abdülhamit için yazıyordu. Bu gazete o gün Osmanlı Devleti'ne ve onun başındaki kişiye karşı kustuğu kini bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve onu temsil eden şahsıma yöneltiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile, çizgide değişiklik yok. Ermeni lobisine yakınlığıyla bilinen bu gazete, son zamanlarda Pensilvanya ile sıkı bir iş birliği içinde"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...