Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2016 05:12

Erdoğan, 'Osman Gazi Köprüsü'nü bayramdan önce açıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu unutmayın bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Unutmayın, bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır." dedi.

Erdoğan, 'Osman Gazi Köprüsü'nü bayramdan önce açıyoruz'
erdoğan, izmir,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Unutmayın, bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır." dedi.

Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden hitap etti.

"Anlamlı" olarak nitelendirdiği buluşmada İzmirlilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kabine üyeleriyle vatandaşlarla buluştuklarını belirtti.

İzmir'de düzenlenecek Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı takip edeceklerini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, "Bu Efes tatbikatı, bugüne kadar olan tatbikatlardan çok daha farklı, çok daha zengin, çok daha güçlü bir tatbikat olacak." diye konuştu.

İstanbul'un Fethi'nin 563'üncü yıl dönümü kutlamalarının yanı sıra Diyarbakır ve Kırşehir'de de çeşitli etkinliklere katıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buralarda devletle milletin buluştuğunu anlattı.

Alandakilerin "Kahrolsun PKK" sloganları üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Şunu unutmayın, bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Unutmayın, bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır. İnşallah bu millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hükümetiyle birlikte kesinlikle siyasetin dilini anlamayanlara, siyasetin dilinden dersini Parlamento'da 376 ile verdi. Önce kaçanlar, sonra onlar da 376'nın içinde yerini aldı. Çünkü biliyorlardı ki bu iş millete gidiyor. Eğer millete giderse, bunun faturası daha ağır olacak diye bunu görüyorlardı. Zira 'egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' bunu bilmeleri gerekiyordu."

Kalabalığın "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim bundan bir şüpheniz var mı? Biz beşerin önünde eğilmeyiz. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Bize başka türlü eğilmek asla yakışmaz. Bugüne kadar eğilmedik, bundan sonra da eğilmeyeceğiz." karşılığını verdi.

"Bizim geçmişimizde kan yok"

Erdoğan, yola, "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" diyerek çıktıklarını belirterek, bu anlayışla devam ettiklerini söyledi.

Alandakilerin "Başkan Erdoğan" sloganları üzerine ise Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rahmetli Menderes ne dedi? 'Son söz milletin' dedi. Biz ne dedik? Son karar da milletin, karar da sizin. Siz böyle diyorsanız, böyledir. Fakat bunu anlamayanlar var. Ne diyorlar? 'Bizim kanımızı dökersiniz' diyorlar. Bir defa önce siyasi telakkiden aciz olan bu adamlara şunu söylemek lazım; Bir defa bizim geçmişimizde kan yok ama sizin geçmişinizde kan var. Siz rahmetli Menderes'i ipe gönderenlerin ta kendilerisiniz. Onun yanındaki iki arkadaşını ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. İnanıyorum ki bu İzmir, bu Ege, bu ifadelerin hesabını en kısa zamanda soracaktır. Zira niye Parlamento değil de kan? Hani demokrattınız? Nerede demokrasi, nereden çıktı bu kan? Bizim öyle bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz var, sandık. Ne oldu? 14 parti bir araya geldiniz, biz ise sadece kurucusu olduğum partimin adayı olarak çıktık yüzde 52 biz aldık, yüzde 36 bunlar aldı. 14 parti. Hep şunu söyledik, Halep oradaysa, arşın işte burada."

"İnşallah bayramın hemen öncesinde Osman Gazi Köprüsü'nü açıyoruz"

İzmir ve İstanbul arasındaki ulaşım süresini kısaltacak olan Osman Gazi Köprüsü'nün açılışının 30 Haziran'da yapılacağını bildiren Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Size bir müjde veriyoruz, inşallah bayramın hemen öncesinde Osman Gazi Köprüsü'nü açıyoruz. Nere ile bütünleştiriyoruz, Orhan Gazi ile bütünleştiriyoruz. 40 kilometre otoyol ve bunlar bir şeyi gösteriyor; İzmir-İstanbul kaç saatti eskiden? 8 saat, 8.5 saat. Şimdi 3 saat, 3.5 saat. Buraya düşüyor. Kaza riski azalıyor. Bir de öyle bir yolculuk yapacaksınız ki yollar maşallah pırıl pırıl. Yolların sağı solu ya yeşil orman ya da deniz. Bunları görerek yolculuk edeceksiniz. Yeri gelecek 'hadi şurada bir duralım, piknik yapalım' diyeceksiniz. Modern Türkiye'nin temel taşları. Ne diyorduk, yol medeniyettir. İşte medeni olmanın bunlar işaret fişekleri."

Erdoğan, 26 Ağustos'ta da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışının yapılacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bakınız, o da bitmedi yıl sonuna kadar Boğaz Köprüsü'nün altında Avrasya Tüneli'nin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü, biz de denizin altında yürütüyoruz. Sadece Binali Bey'in Ulaştırma Bakanlığında Marmaray'ı biliyorsunuz açtık, 3 yıl oldu. O günden bugüne Marmaray'dan kaç kişi geçti biliyor musunuz, 130 milyon. Biz buyuz be. Bu lafla olmuyor. İcraat icraat. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere, bunların hayalleri bile ulaşamaz. Şimdi sıra nereye geldi? Bir Kanal İstanbul. Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Sayın Başbakan'dan burada tabi bir şey daha istiyorum. Çünkü daha önce Başbakanken mutabık kalmıştık, şimdi de buyursun kendisi Başbakan artık. O zaman bana verdiği sözü vardı, neydi, Çanakkale Köprüsü'nü yapacağız ve bu millet yapar mı, yapar."

"PKK’nın güdümündeki siyasetçiler var, kaçıyorlar"

"Niye Batı Türkiye'yi bu kadar kıskanıyor? Neden? Bu bölücü terör örgütünü neden bizim ülkemizin başına musallat ediyorlar? Silahlarını veriyorlar, paralarını veriyorlar, bunları desteklerken ne yazık ki bize karşı da dürüst davranmıyorlar." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne yaparlarsa yapsınlar. PKK'nın güdümündeki siyasetçiler var, bak kaçıyorlar, kaçmaya başladılar. Kaçacaklar, başka çareleri yok. Biz diyoruz ki ey terör örgütü, ya silahları teslim edip betonu gömeceksin üzerine, koordinatlarını vereceksin ya da bu ülkeyi terk edip gideceksin. Bu operasyonlar ülkemize huzur gelmedikten sonra durmayacak. Güneydoğu'da, Doğu'da, ülkemin neresinde olursa olsun askerimizle, polisimizle, köy korucumuzla evvel Allah bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesine işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü bizim Rabiamız var. 'Tek millet' dedik biz, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla velhasıl 79 milyon tek millet. İki, 'tek bayrak'. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Şu bayrağın güzelliğine bak. Bu destan kolay yazılmadı. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Eğer bir toprak vatan olacaksa, uğrunda ölecek şehitlere ihtiyaç var. Ne diyor şair, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı, cananı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' Olay bu. Dört, 'tek devlet'. Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Çıkmış bir paralel devlet. Garip bir şey, başındaki nerede? Pensilvanya'da. Pensilvanya'da bunun lisansını verenler kim? İşte oyunu anlıyor musunuz, tuzağı anlıyor musunuz, üst aklın kimler olduğunu anlıyor musunuz? Başka yerde üst akıl aramayın. Onlara, orada oturma iznini verenler, 400 dönüm araziyi tahsis edenler, kendilerine söylememize rağmen onları orada koruma altına alanlar üst aklın ta kendisidir."

"Adı 'Fetullahçı Terör Örgütü' olarak kayda girdi"

Milli Güvenlik Kurulunda, "legal görünüm altındaki illegal örgütler" hakkında karar verildiğini hatırlatan Erdoğan, "Adı 'Fetullahçı Terör Örgütü' olarak kayda girdi ve Bakanlar Kurulumuza tavsiye kararını gönderdik. Bakanlar Kurulumuz da kararını verdi ve onay için bize geldi. Biz de onadık ve şimdi bu Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne artık giriyor. Bu milleti parçaladılar, bu milleti parçalayanlara biz bu ülkede fırsat vermeyeceğiz. Bunun hesabını verecekler. İşte kimisi kaçıyor, kimisi de cezaevlerinde şu anda yargılanıyor. Bu süreç böyle devam edecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini, "Şimdi son olarak ben sizden şunu istiyorum, hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey İzmir'i hatırlatıyor. İnanıyorum ki İzmir bundan sonra daha bir başka olacak." diyerek tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...