Tgrt Haber
23 Mart 2017 21:09

Erdoğan: Steinmeier'e teessüf ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier iyi arkadaş olduğumuz halde bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı yapmasından dolayı, kendisine teessüf ediyorum keşke böyle bir açıklamayı yapmamış olsaydı." dedi.

Erdoğan: Steinmeier'e teessüf ediyorum
erdoğan, almanya, steinmeier,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üzülerek, hiç istemezdim böyle bir şey olsun. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier iyi arkadaş olduğumuz halde bir açıklama yaptı. Beni hedef alan bir açıklama. Adımı zikrederek yaptı. Bu açıklamayı yapmasından dolayı, kendisine teessüf ediyorum keşke böyle bir açıklamayı yapmamış olsaydı. Eğer ben Almanya'daki faşizan baskıları söylüyorsam, bunu tanımı içinde söylüyorum. Nazi benzetmesini yaparak bunu yapıyorsam bunu tanımı içinde söylüyorum. Aynı şey Hollanda içinde geçerli." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN Türk ortak yayınında soruları cevapladı.

'Şu anda gündemimde böyle bir şey yok'

Erdoğan, Almanya'ya gitme konusunda, "Şu anda gündemimde böyle bir şey yok. Bütün bu gündemlerin hepsini artık 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan'dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Onlar da karşılaşabilir." diye konuştu.

'2019'a kadar bir hükümet var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı yardımcılığına ilişkin sözleri hakkında şöyle konuştu:

"Biz kendisi ile bir araya geldiğimizde, bazı şeyleri görüşme fırsatımız oldu ama bunlar şu anda çok erken. Çünkü 2019 hedef. 2019'dan önce neler olabilir? Onlar da ayrı bir konu. Ortada şu anda 2019'a kadar bir hükümet var. 2019'a kadar olan mevcut hükümetimizin tasarrufunda olan bir çok şeyler var. Benim tasarrufumda olan değil de hükümetimizin. 2019'dan sonra yapılacak bir seçimde diyelim ki eğer şahsım aday gösterilirse ayrı bir konu. Gösterilmezse ayrı bir konu. Gösterilip çıkacak netice birçok şeyin de değerlendirilmesinin önünü açacaktır. Bu da ne zaman? Kasım 2019'dan sonra."

'Bunun abartılı bir hale gelmemesi gerekir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD seyahatlerinde uçakta elektronik cihaz kısıtlamasıyla ilgili, "Temennim odur ki bir an önce bu yanlıştan vazgeçilir. Güvenlik üzerinde durulabilir doğrudur. Ama bunun abartılı bir hale gelmemesi gerekir diye düşünüyorum. Yalnız Türkiye için değil diğerleri için de bu haksızlık. Modern bir dünyada laptopuna varıncaya kadar A'dan Z'ye X-ray'larda aranan ve o şekilde gönderilen bunlar içinde akademisyenleri var, işadamları var." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...