Tgrt Haber
24 Ağustos 2016 20:42

Erdoğan ve Biden'den FETÖ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la görüştü.

Erdoğan ve Biden'den FETÖ açıklaması
erdoğan, biden, fetö,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 2 saat 25 dakika sürdü. Görüşme sonrası liderler ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "ABD, müttefikimiz Türkiye'yi desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz." ifadelerini kullandı.

Biden, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak, "Bu darbe girişimi sadece Türk hükümetine değil, Türk halkına karşı yapılmış bir saldırıydı ve bu ülkedeki en önemli değerlere yapılmış, çok şiddet içeren bir ihanetti. (Bunlar) Küçük bir grup, esasında korudukları insanlara hizmet etme yemini etmiş bir gruptu." dedi.

Bugün 15 Temmuzda yaşanan hasara bizzat ben şahit oldum. Bu muazzam binanın üzerinde kurşun delikleri vardı. Tabi ki Cumhurbaşkanı şunu anlayabiliyorum. Ülkenizdeki insanlar yeterli derecede dayanışma ve empati gösterilmediğini düşünüyor. Başkanı temsil eden biri olarak ne kadar üzgün olduğumuzu aktarmak istiyorum. ABD müttefik Türkiye'nin yanındadır. Türkiye halkına desteğimiz tam. Bu darbe teşebbüsü Türkiye halkına yönelik bir saldırıydı sadece hükümete yönelik değildi.

"Özür dilerim, keşke daha önce gelebilseydim"

Darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'ye gelmemesiyle ilgili olarak Biden, "Amerikan halkı sizin yanınızda. Barack Obama ilk arayanlardandı. Özür dilerim, keşke daha önce buraya gelebilseydim" dedi.

SİZLERİ HAYRANLIKLA İZLEDİK

Gerek sizin gerek ülkenizin bu teşebbüse verdiği cevabı hayranlıkla izledik. Türkiye'nin vatanseverlerini tüm dünya gördü. Bildiğim kadarıyla kimileri tankların altında ezildi. Türk halkının hassasiyetini anlıyorum. ABD bundan sonra adaletin sağlanması için elinden gelen çabayı gösterecek. Şu an bile uzmanlarımız Ankara'da sizin yetkililerinizle görüşüyor.Avukatlar bu mesele üzerinde çalışıyor.

GÜLEN'İ KORUMAK İÇİN SEBEBİMİZ YOK

Sayın Cumhurbaşkanı çok uzun yıllar görev yaptım ama hiç bir sürecin bu kadar uzun olduğunu, bu kadar inceleme yapıldığını hatırlamıyorum. Bizim gibi güçlü bir ülkede Başkan da dahil hiç kimsenin iade yetkisi yoktur. Bu sadece mahkemelerin verebileceği bir karardır. Türk halkı da bilmeli. Gülen'i korumak için bir sebebimiz yok. Aslına bakarsanız Gülen ABD'den sığınma istediğinde Bush reddetmiş olay mahkemeye taşınmıştı.

TÜRKİYE'NİN ABD'DEN BÜYÜK DOSTU YOK

Deliller incelenecek, hiç şüpheniz olmasın bu süreç boyunca Türkiye ile çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ABD'den daha büyük bir dostu yoktur. Başkan Obama girişim sonrası arayan ilk liderlerdendi. Keşke ben de daha önce gelebilseydim

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden'ı ülkemizde ikinci kez ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Keşke çok daha normal şartlarda bu görüşmeyi yapabilseydik. 15 temmuz akşamı girişilen bu darbe girişimi sebebiyle askeri üniformaları girmiş, FETÖ mensuplarının gerçekleştirme gayreti içinde olduğu bu olayı milletimiz gerçekten çok çok farklı bir şekilde püskürtmüştür. Milletimle iftihar ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...