Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2014 09:59

Evi olmayanlara müjdeli haber! Devlet desteği geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planında, evi olmayanları, ev almayı planlayanları sevindirecek bir madde de yer alıyor.

Evi olmayanlara müjdeli haber! Devlet desteği geliyor
teşvik, ev, konut teşviği, vergi, davutoğlu,

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün (18 Aralık 2014 Perşembe) açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ev almayı planlayanları sevindirecek bir madde de yer alıyor. Bu noktada devlet, evlenenlere, ilk evini alanlara ve eğitim için para biriktirenlere teşvik verecek.
Öte yandan artan gayrimenkul alımlarını kontrol altına almak amacıyla eylem planına eklenen bir maddeye göre de, ikinci konut almak için bankadan alınacak konut kredisine KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) ve Banka ve sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) eklenecek ve kredi maliyeti yüzde 20 civarında artırılacak.Star Gazetesi'nde yer alan habere göre eylem planı kapsamında taşınmaz alımlarda vergi istisnalarını yeniden gözden geçirilecek, konut alımında ve emlak vergisinde yeni düzenlemeler yapılacak.Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gayrimenkul sektöründeki haksız kazançların engellenmesi ve adil bir şekilde vergilenmesini amaçladıklarını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...