Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Aralık 2017 18:31

FETÖ sanığının 4 telefon hattında da ByLock çıktı

Kayseri'de FETÖ soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında Boydak Holding eski yöneticisi Ş.B'nin eşi A.B'nin de bulunduğu 10 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanıklardan Ö.A'nın 4 telefon hattında ByLock tespit edildiği bildirildi.

FETÖ sanığının 4 telefon hattında da ByLock çıktı
bylock,

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında örgütün "oturma imamları" oldukları iddiasıyla "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan, aralarında Boydak Holding eski yöneticisi Ş.B'nin eşi A.B'nin de bulunduğu 9'u tutuklu 10 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar H.Ş, Y.İ. ve M.O. ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan İ.C, A.B, A.K, B.K, Ö.A. ve M.Y. ise tutuklu bulundukları cezaevlerinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklardan A.C'nin hayatını kaybetmesi nedeniyle sanık sayısının 10'a düştüğü davanın bu celsesine tutuksuz sanık M.Y. ise katılmadı.

4 telefon hattında da ByLock tespit edildi
Bazı tutuklu sanıkların dijital inceleme raporlarının mahkemeye geldiğini ifade eden mahkeme başkanı, buna göre, telefonlarında örgütün gizli haberleşme programı ByLock belirlenen sanıklardan H.Ş'nin, bu programdan 65 bin 506 bağlantı, Ö.A'nın 4 telefon hattında da ByLock tespit edildiği ve bu telefonlardan birinde 30 bin 169 bağlantı, bir diğerinden ise 14 bin 502 bağlantı, İ.C'nin ise telefonundan 8 bin 475 bağlantı yapıldığının belirlendiğini açıkladı.

Duruşmada 4 tanığın dinlenmesinin ardından, savcının mütalaasında, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamını istemesi üzerine, mahkeme heyeti tarafından söz verilen sanıklar haklarındaki iddiaları reddederek tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, ara kararında, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına hükmetti. Tanıkların dinlenmesi ve savcının mütalaasının alınması için duruşma 21 Şubat 2018'e ertelendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...