Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2015 02:06

Filmlere konu olacak dolandırıcılık

Eskişehir’de, filmlere konu olarak senaryoyla kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtarak bir vatandaşı yüklü miktarda dolandıran şüpheli yakalandı.

Filmlere konu olacak dolandırıcılık
dolandırıcı, eskişehir,

Eskişehir'de yaşayan zanlı A.Ç., Emek Mahallesi Ulu Selvi Sokak’ta ikamet eden müşteki T.İ.’yi telefonla arayarak, “Ben Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Yalçın, bir kuyumcu soyulmuş, kuyumcuda sizin kimliğiniz bulunmuş, kuyumcu silahla vurulmuş, siz şüpheli durumdasınız, polisler evinize gelecek ve arama yapacak, evinizdeki bütün altın ve paraları bize bildirin eve gelecek polislere bunları teslim edin” dedi.

Bunun üzerine İ.T., 1 çift altın küpe, 15 adet çeyrek altın, 3 adet üçlü burma altın bilezik, 1 adet altın 2 burmalı bilezik, 1 adet Adana burgu altın bilezik, 7 adet düz bilezik, 2 adet cumhuriyet altını, 400 ABD Doları ve 200 TL parayı bir poşete koyarak kapısına gelen ve kendisini komiser Serdar olarak tanıtan şahsa evinin bahçesinde teslim etti. Daha sonra telefondaki şahıs bir süre sonra yeniden arayarak T.İ.’ye bankadan kredi çekmesini söyledi. Bunun üzerine bir postaneden 7 bin TL kredi çeken T.İ., Ertaş Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya giderek bu parayı telefondaki şahsın yönlendirmesi ile dolandırıcının hesabına yatırdı. T.İ., bu sırada yanına gelen oğlu B.İ.’nin kendisine dolandırıldığını söylemesi üzerine polis ekiplerine başvurdu.

POLİSTEN AKIL DOLU OPERASYON

Şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, T.İ. ile birlikte hareket etti. T.İ., dolandırıcı şahsı arayarak, evde bir miktar daha para ve altının bulunduğunu bu para ve altınları vereceğini söyledi. Eve gelen şüpheli A.Ç., içerisinde para süsü verilmiş gazete kağıtları bulunan poşeti aldığı sırada Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Olay yerinden kaçmak istediği sırada yere düşmesi sonucu yaralanan A.Ç., Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından önce emniyete, oradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından da adliyeye sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...