Tgrt Haber
15 Ekim 2018 08:11

Fiyatlar ‘cep’ten sorgulanacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ürün künyesi kapsamında geliştirilen ‘Hal Kayıt Sistemi Mobil’ (HKS) uygulamasıyla, vatandaşın, satın aldığı meyve ve sebzeye ilişkin üretim tarihi, yeri, alış ve satış fiyatı gibi her türlü bilgiyi cep telefonundan görebileceğini belirtti.

Fiyatlar ‘cep’ten sorgulanacak
fiyatlar cepten kontrol

Pekcan, söz konusu mobil uygulamayla, ürün künyelerinde yer alan karekodların sorgulanmasına imkân tanındığını anlatarak, böylece tüketicilerin ürüne ilişkin bilgilere daha kolay ve hızlı şekilde erişebilmesinin sağlandığını ifade etti. Bakan Pekcan, “Tüketici, fahiş fiyat artışı varsa anında tespit edebilecek. Vatandaşlarımız bir anlamda kendi denetimini kendisi yapmış olacak. Marketlerde başlayan ürün künyesi, pazar yerleri ve tüm perakende satış noktalarında da yaygınlaştırılacak. Böylece etkin bir takip mekanizmasının oluşmasını sağlayacağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...