Tgrt Haber
29 Ağustos 2015 20:13

Genelkurmay Başkanı Devlet Mezarlığı'nda

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile kuvvet komutanları, Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Devlet Mezarlığı'nda
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, kuvvet komutanları, Devlet Mezarlığı,

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Komutanlarını anma törenine katıldı.Orgeneral Akar ile beraberindekiler, tören yolundan ilerleyerek Devlet Mezarlığı'nda milli mücadelede görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu Anısal Duvar'a çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, daha sonra Devlet Mezarlığı Şeref Defteri'ne şunları yazdı: "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle Silahlı Kuvvetlerimizin 29'uncu Genelkurmay Başkanı olarak kuvvet komutanlarının ve Jandarma Genel Komutanımla birlikte huzurunuzda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihi boyunca her zaman onurlu yaşamı, canı pahasına olsa da değerlerinden ödün vermemiş yüce milletimizin 'Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' mısralarında destanlaşan bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun vatan ve bayrak sevgisinin bir tezahürü olarak, işgal güçlerine karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan İstiklal Savaşımızın her safhasında gösterdiğiniz azim, feragat, cesaret ve kahramanlık tarihin şeref sayfalarında hak ettiği müstesna yeri almıştır.

Sizler, her karışının diyeti kanla ödenen kutsal vatan toprağını paha biçilmez kılan millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, vatan ve bayrak sevgimizin sembolleşen abidelerisiniz. Aziz hatıralarınız Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarınca daima saygı ve övgüyle anılacaktır.

Silahlı Kuvvetlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de sizlerden devraldığı kutsal emanet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bayraklaşan vatan toprağının bölünmez bütünlüğünü, asil milletimizin birlik ve beraberliğini korumaya ve şanlı al bayrağımızı yurtiçinde ve yurtdışında, görev aldığı her yerde gururla dalgalandırmaya devam edecektir. Aziz hatıralarınızı minnet ve şükranla yad ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Orgeneral Akar ve beraberindekiler, daha sonra milli mücadelede görev almış komutanların kabirlerine karanfil bıraktı.

Devlet Mezarlığı ziyaretinde, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de hazır bulundu.

Orgeneral Akar ve komutanlar, törenin ardından fotoğraf çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...