Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ekim 2018 23:29

Genizdeki balgam nasıl atılır? Öksürmeden balgam nasıl çıkartılır

Balgam, solunum yollarında salgılanan doğal bir mukozadır. Akciğerleri koruyan bir salgıdır. Genizdeki balgam nasıl atılır? Öksürmeden balgam nasıl çıkartılır

Genizdeki balgam nasıl atılır? Öksürmeden balgam nasıl çıkartılır
balgam nasıl atılır

Balgam, solunum yollarında salgılanan doğal bir mukozadır. Akciğerleri koruyan bir salgıdır. Balgam tozları, bakterileri ve bazı hastalık oluşturabilecek maddeleri akciğerden uzak tutmaya yarar. Balgamın boğazda az miktarda olması normal bir durumdur ama eğer balgamın rengi koyuysa, yoğunlaşmış ise, öksürük ile sürekli dışarı atılma ihtiyacı hissediyorsa bu belirtiler bir solunum yolu hastalığının habercisi olabilir. Balgam ile birlikte burun akıntısı, halsizlik ve ateş gibi belirtiler de görülebilir. Genizdeki balgam nasıl atılır? Öksürmeden balgam nasıl çıkartılır. Balgam söktürücü bitkisel yöntemler.

Balgam Nasıl Atılır?

Oluşan balgamı çıkartmak bazen zor ve rahatsızlık veren bir durum olur. Doktorunuzun verdiği ilaçlar ile veya farklı bitkisel karışımlar ile balgamdan kurtulmanız mümkün. Yazımızda sizlere bitkisel yollarla oluşan balgamı atmanıza yarayacak birkaç bitkisel tarif paylaşacağız. 

Öksürmeden balgam nasıl çıkarılır bitkisel yöntemler

  • Doğranmış hatmi kökünü bir bardak soğuk suya atıp karıştırın. Daha sonra süzüp günde iki kere için. 
  • Yine hatmi kökünü kullanarak yapabileceğiniz bir başka tarifte ise 1 çorba kaşığı hatmi kökü, 1 çorba kaşığı keten tohumu ve 1 çorba kaşığı kurutulmuş adaçayını karıştırın. 3 bardak su ile ocakta kaynayıncaya kadar pişirin. Daha sonra içerisine dilimlenmiş limon ekleyerek günde 4 çorba kaşığı olacak şekilde için. 
  • Limon kabuklarını soyun ve iyice sıkıp doğal bir limon suyu elde edin. Limon suyunun içerisine 1 adet doğranmış siyah turp, 1 adet doğranmış soğan ve 1 baş doğranmış sarımsağı koyup güzelce karıştırın. Daha sonra bu karışımı bir cam kavanoza koyun. Bu karışımdan günde üç kere 1 yemek kaşığı tüketin. 
  • Kaynamış suyun içerisine 1 tutam ıhlamur yapraklarını ekleyip 20 dakika demleyin. Daha sonra süzüp içerisine bal ve limon ekleyerek için. 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ile 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp her gece yatmadan önce 1 tatlı kaşığı bu karışımdan yenir. 
  • Buhar tedavisi balgamı yumuşatıp atmakta kolaylık sağlayan bir yöntemdir. Genişçe bir kabın içerisine kaynar suyu doldurun. Daha sonra başınızı leğene doğru eğip kafanızı bir havlu yardımıyla örtün. Sıcak suyun buharından faydalanarak solunum sonucu oluşan balgamı söktürmek için etkili bir yöntemdir. 

Evet, bunlar evde yapılabilecek doğal balgam atma yöntemleri. Bunları yapmadan önce uzman bir hekime muayene olmanızda fayda olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...