Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2015 13:46

Görgü şahidi bulabilmek için kapı kapı dolaşıyor

Şişli Mecidiyeköy’de geri geri süratli bir şekilde gelen cipin altında kalarak hayatını kaybeden 78 yaşındaki kadının avukat kızı, mahkemede kazaya şahitlik etmesi için kapı kapı dolaşıp görgü şahidi arıyor.

Görgü şahidi bulabilmek için kapı kapı dolaşıyor
görgü şahidi, arama,

Olay, geçtiğimiz 4 Mayıs günü Şişli Mecidiyeköy Bahçeler Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, çocuk hastalıkları doktoru 78 yaşındaki Aysel Kazak, arkadaşlarıyla buluşup alışveriş yaptıktan sonra Mecidiyeköy’deki evine gitmek üzere yola koyuldu. Kazak Bahçeler Sokak’a geldiğinde yolun karşısına geçmek istedi. Karşı kaldırıma geçmek için yola adım atan Kazak, önce soluna ardından da sağına bakarak karşıya geçmeye çalıştı.
Ancak Kazak tam karşı kaldırıma geçeceği esnada bir holdingin otoparkından çıkarak süratli bir şekilde geri geri gelen S.C. idaresindeki 34 HH 8221 plakalı cipin altına kaldı. Çapma sonrası yere savrulan yaşlı kadın başını yere çarparak beyin kanaması geçirdi. Olay yerine ambulans beklenildiği esnada yoldan geçen bir beyin cerrahı yaşlı kadına ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra yaşlı kadın olay yerine gelen ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Ancak yaşlı kadın tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
SÜRÜCÜ DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST BIRAKILDI
Olay sonrası ölen kadının avukat kızı Mahur Kazak, çevredeki güvenlik kameralarını taradı. Sokak üzerinde olayın yaşandığı holdingin güvenlik kameralarına fark eden avukat Kazak, mahkemeye suç duyurusunda bulundu. Bilirkişi raporunu inceleyen 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada yaya kaldırımından yürümediği için yaşlı kadını kusurlu bulundu. Ancak kaza günü olay yerine gelen polis ekiplerinin raporunda sürücünün yüzde 100 kusurlu bulunması ise kafaları karıştırdı. Mahkemenin kararı sonrası sürücü S. C. delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.
“OLAYI GÖREN BİRİ VARSA LÜTFEN BİZE ULAŞSIN”
Aysel Kazak’ın kızı Mahur Kazak, “Hemen suç duyurusunda bulunularak duruşma yapıldı. Olayı sonrası şoför hemen tutuklandı. Süreçte bazı sıkıntılar yaşadık. Onlardan biri de, şahit bulamıyoruz. Sonuçta olayı gören kameralar var ama bunlar da net olmayan görüntüler. Bu süreçte görgü tanığına çok önem veriyoruz. İnsanlar gelin size anlatalım diyorlar, anlatıyorlar ama gel bunu mahkemeye anlat diyoruz. Korkuyor ve çekiniyorlar. Belki de karşı tarafından baskı ve yıldırma politikası uygulanıyor. Kaldı ki, bu süreçte de polis raporu tam kusurlu olarak şoföre çıktığı halde bazı müdahaleler mi oldu bilmiyorum ama bilirkişi raporu aleyhimize çıktı. Şu anda hiçbir şey bilmiyoruz ve çok üzülüyoruz. Kaldı ki şoförün geçmişten bir sabıkası da var.
Tüm bunlar üst üste gelince acaba annemiz boşu boşuna mı öldü diye düşünüyoruz. Kaldı ki annem çocuk hastalıkları doktoru, akli dengesi yerinde ve hali hazırda aktif olarak da çalışıyordu. Hiçbir rahatsızlığı ve problemi de yoktu. Hiçbir şey anlamadan 2’inci duruşmada bir takım eksiklikler nedeniyle bilirkişi raporundan kaynaklı ve şoförün 2 aylık hapis kalması göz önünde bulundurularak sanık tahliye edildi. Biz davamızın arkasındayız ve bunu bırakmayacağız. Annemizin suçsuz olmasını kanıtlayacağız. Yardım bekliyoruz, halkımız lütfen çekinmesin bu vatandaşlık görevidir. Allah rızası için gören bilen ve bu olaya şahit olan birileri varsa sesimizi duyarsa lütfen bize ulaşsınlar. Burada masum bir insan maalesef bir anlık hatanın, dikkatsizlik ve tedbirsizlik yüzünden hayatını kaybetti ve bizde tek annemiz vardı onu kaybettik” dedi.
“BİZE 10 DAKİKASINI AYIRACAK GÖRGÜ ŞAHİTLERİ ARIYORUZ”
Aysel Kazak’ın diğer kızı Gurur Erdemli ise, “Olay çok işlek bir caddede oldu o yüzden buradan geçen gören ve şahitlik yapabilecek insanları arıyoruz. Bu talihsiz kaza hepimizin başına gelebilir. Geri geri gitmekte olan bir araç anneme çarptı. Annem bizi tüm trafik kurallarına uyarak büyütmüştü. Bunu annem dahil olmak üzere hiçbirimiz hak etmedi. Şu anda sanık serbest bırakıldı, tutuksuz yargılanacak. Ben hakim kızı ve avukat kardeşi olarak adalete güveniyorum. Biz 5-10 dakikasını bize ayırabilecek görgü şahitleri arıyoruz” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...