Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2015 10:36

Hakkari, Yüksekova'daki havalimanı açılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanı, terör örgütünün tüm engelleme çabalarına rağmen tamamlandı.

Hakkari, Yüksekova'daki havalimanı açılıyor
hakkari,yüksekova,havalimanı,

Alınan bilgiye göre, uzun çalışmaların ardından Yüksekova'daki havalimanından ilk uçuşlar 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.Üst düzey devlet protokolünün katılacağı törenle açılacak havalimanı, yapım aşamasında terör örgütünün birçok eylemine maruz kaldı. 
Bölge kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyeleri, bildirilerle inşaatta çalışanları ve inşaat için malzeme satanları tehdit etti.
Havalimanının askeri amaçlarla inşa edildiğini ileri süren teröristler, inşaatta çalışanları "olacaklardan sorumlu değiliz" ifadeleriyle korkutmaya çalıştı. Terör örgütü üyeleri sadece tehdit etmekle kalmayıp havalimanı inşaatına terörist saldırılarda da bulundu.
Bu kapsamda terör örgütü üyelerinin havalimanı şantiye alanına bıraktıkları el yapımı bomba güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Havalimanı inşaatına malzeme taşıyan araçlara da saldıran teröristler farklı zamanlarda toplam 2 iş makinesi ile 11 kamyonu kundakladı, araçların şoförlerinden bazılarını kaçırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...