Tgrt Haber
28 Ekim 2016 13:35

Halep'te muhaliflerden büyük operasyon

Suriyeli muhalifler, Halep kent merkezindeki rejim kuşatmasını kırmak amacıyla büyük bir operasyon başlattı.

Halep'te muhaliflerden büyük operasyon
suriye

Suriye'nin Halep ilindeki muhalif gruplar, kent  merkezindeki rejim kuşatmasını kırmak için büyük bir operasyon başlattı. Muhalifler, Halep'in kent merkezinin doğusunda, Beşşar Esed rejimi ve  destekçilerinin kuşatmasını kırmak için büyük ölçüde Grad ve Fil füzelerini  kullandıkları şiddetli bir saldırı gerçekleştiriyor.
 
Suriye’nin kuzeyindeki muhalif grupların koordinatörlüğünü yapan  Abdumun'im Ezzin, operasyonla ilgili AA muhabirine açıklama yaptı. Ezzin, “Bu operasyon, katılan savaşcıların sayısı ve donanımı  açısından Halep'e yönelik en büyük operasyondur. Hedef, Halep'in kuşatmasını  kırıp İran ve Rusya'ya meydan okumaktır. Bütün muhalif savaşçıların morali  yüksektir. Halep kuşatmasını kırana kadar devam etmekte kararlılar.” ifadelerini  kullandı.
 
Halep'teki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, saldırıyı çok sayıda  muhalif grubu bünyesinde toplayan Halep Fetih Ordusu gerçekleştiriyor. Halep Fetih Ordusu, kent merkezinin doğusunda rejim kuşatması içinde  ve dışında kalan batı bölgelerinde konuşlu bazı unsurlarıyla saldırıyor. Muhalif gruplar sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamalarda,  Dahiyyetül Esed semti çevresindeki karton ve taş kırma fabrikasını alarak rejimin  ilk savunma hattını kırdıklarını duyurdu.
 
Muhaliflerin kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırmak için  son 3 haftadır büyük bir operasyona hazırlandığı biliniyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...