Tgrt Haber
17 Nisan 2015 16:09

Hastanede asansör faciasının detayları ortaya çıktı

Adana'da, hastanenin Göğüs Hastalıkları Bölümünde tedavi gören bir KOAH hastası, kapısı açık arızalı asansöre binmek isterken düşüp hayatını kaybeden şahsın sigara içmek için dışarı çıktığı, 1. kattan bodrum kattaki asansör çukuruna düştüğü, 30 dakika sonra 'Allah Allah' diye inlerken bulunduğu ortaya çıktı.

Hastanede asansör faciasının detayları ortaya çıktı
asansör faciası, detaylar,

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesi Yeni Baraj mahallesinde Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nde meydana geldi. İddiaya göre, hiç evlenmeyen Mehmet Avan (58) çalışmak için Gaziantep'ten Adana'ya geldi. Avan burada bir süre inşaatlarda çalıştıktan sonra rahatsızlandı. Sürekli sigara içen Avan'a Dr, Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde KOAH teşhisi kondu. Avan'ın hastalığının ilerlediği ve bu nedenle hastaneye alınması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine hastaneye alınan Avan burada tedavi altına alındı.
"SİGARA İÇMEK İÇİN DIŞARI ÇIKTI"
Ancak Avan hastanede de sigara içmeye devam etti. Avan, dün gece yarısı saat 00.30'da hastanenin 1. katındaki yattığı 3 numaralı odadan çıkarak asansörün olduğu yere geldi. Asansör 2. katta gözüktüğünden asansörü çağırma düğmesine bastı. Bir süre sonrada asansörün geldiğini sanarak asansörün kapısını açıp adımını attı. Ancak asansör arızalı olduğundan kabin olmadığı için Avan 1. kattan bodrum katındaki asansör çukuruna çakıldı. Gece yarısı olduğu için Avan'ın inleme seslerini de kimse duymadı.
"30 DAKİKA SONRA ALLAH ALLAH SESLERİNİ DUYDU"
Avan saat 00.30'da asansöre binmek isterken düştü ancak aradan yaklaşık 30 dakika geçmesine rağmen kimsenin Avan'ın düştüğünden haberi olmadı. Bu arada gece nöbetçi olan ve odası bodrum katında olan elektrik teknisyeni saat 01.00'da odasına giderken bodrumda asansör tarafından "Allah Allah" diye bir inleme sesi duydu. İnleme sesinin geldiği yöne doğru gittiğinde bir kişinin asansör çukurunda yattığını gördü. Bunun üzerine hemen olayı sağlık ekiplerine bildirdi. Sedye ile gelen acil servis elemanları Avan'ı hastanenin acil servis bölümüne kaldırdı. Ancak Avan sabaha karşı hayatını kaybetti.
"AVAN'I KİMSE ALMAYA GELMEDİ"
Bu arada Avan'ın cenazesi önce hastane morguna ardından da otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Avan'ın kesin ölüm nedeni otopsi raporundan sonra belli olacak. Bu arada polis Avan'ın yakınlarına uluşmaya çalıştı. Avan'ın hiç evlenmediği bu nedenle çocukları olmadığı hayatta bir ablası olduğu ona da ulaşıldığını cenazeyi almaya gelecek durumu olmadığını söylediği öğrenildi. Avan'ın cenazesini şuana kadar almaya gelen olmadı. Eğer Avan'ın cenazesi 15 gün içinde alınmazsa kimsesizler mezarına defnedilecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...