Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2017 13:17

Hayvanat bahçesinde 'havuz' ve 'buzlu kokteyl' keyfi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki ayı ve kaplanlar, aşırı sıcaklar nedeniyle günün büyük bölümünü havuzda geçiriyor.

Hayvanat bahçesinde 'havuz' ve 'buzlu kokteyl' keyfi
Gaziantep Hayvanat Bahçesi,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,Doğal Hayatı Koruma Dairesi,Celal Özsöyler

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki ayı ve kaplanlar, hava sıcaklığının yüksekliği nedeniyle günlerinin büyük bölümününde havuzda serinlemeye çalışıyor.

Alan genişliği ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların sıcaktan etkilenmesini en aza indirmek için çeşitli önlemler alınıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı kentte bulunan hayvanat bahçesinde ayı ve kaplanlar, zamanlarının çoğunu serinlemek için havuzda geçiriyor. Hayvanlara sıcaktan etkilenmemeleri için buzlu kokteyl de veriliyor.

Hayvanat bahçesinin diğer sakinleri deve, fil, deve kuşu gibi hayvanlara ise bakıcıları tarafından sık sık hortumlarla su tutuluyor.

"Serinleyen hayvanlarımız daha mutlu oluyor"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların da aşırı sıcaktan etkilendiğine işaret etti.

Özsöyler, hayvanların zarar görmemesi çin çeşitli önlemler aldıklarını vurgulayarak, "Buradaki hayvanlarımızı serin tutmak için buzlu kokteyl veriyoruz. Bu sayede hayvanlarımızın yaşam standartlarını üst düzeye çıkarıyoruz. Özellikle hayvanlarımızın içerisindeki ayı ve kaplanlar zamanlarının çoğunu havuzda geçiriyor. Serinleyen hayvanlarımız daha mutlu oluyor." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...