Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2015 04:18

HDP'ye yapılan saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı

HDP Seyhan İlçe Teşkilatı’nda bomba yerleştirilmiş saksı çiçeğini, partiye getiren kişiden alan çaycı Cemil Yağız olayı anlattı.

HDP'ye yapılan saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı
hdp, saldırı, bomba, çiçek,

HDP’nin Mersin il ve Adana Seyhan ilçe binalarına önceki gün eşzamanlı olarak düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili soruşturmalar çok yönlü olarak sürüyor. Seyhan İlçe Teşkilatı’nda bomba yerleştirilmiş saksı çiçeğini, partiye getiren kişiden alan çaycı Cemil Yağız olayı anlattı. Yağız, “Baktım 30-35 yaşlarında bir genç. 1.70 boylarında, elinde saksılı çiçek. Küçük bir çiçekti. Ağır değildi. Partiye getirdiğini söyleyince, ‘Kim gönderdi?’ dedim. ‘Mısır Çarşısı esnafı gönderdi’ deyince çiçeği aldım. ‘Gel bir çay iç’ dedim ama gitti.” Her gün onlarca çiçek, şeker, çay getiren olduğu için şüphelenmediğini ve çiçeği duvar dibindeki dolaba koyduğunu belirten Yağız, “Bir gün sonra başkanın odasına gittim. Rahatsız etmeden çıktım, çay ocağına girerken patlama oldu. Duvar delindi. Patlamanın olduğu odada her gün toplantı yapılırdı. O gün iptal edilmişti. Katliam için bomba gönderilmiş. Ben çiçek getiren kişinin hain olduğunu ne bileyim, her gün çiçek geliyordu” diye konuştu. HDP Seyhan ilçe yöneticisi Mehmet Taşpınar “Eğer toplantıyı yapsaydık her yer kan gölüne dönerdi” dedi.

Mersin HDP il binasına bombalı çiçeği getiren kişinin ise partililerle çay içip 20 dakika sohbet ettiği belirlendi. Bombalı çiçeğin teslimi sırasında partide bulunan 3 kişinin ifadesini alan polis ekipleri, çiçeğin büyük bir kap içinde sarı, kırmızı, yeşil renklerle süslendiğini, bir milletvekili adayı adına partiye teslim edildiğini tespit etti.

EŞKÂLİ BELLİ

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşkâlin belirlendiğini belirterek “Olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduğu için ayrıntı vermek doğru değil. En kısa zamanda faillerin ortaya çıkarılacağını düşünüyoruz. Çiçek balkona konulmuş ve patlama balkonda meydana geliyor” dedi. Adana Valisi Mustafa Büyük ise patlama ile ilgili inceleme ve soruşturmanın ciddi bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...