Tgrt Haber
06 Şubat 2018 17:16

HDP'li Ferhat Encü'nün milletvekilliği düşürüldü

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nin milletvekilliği düşürüldü.

HDP'li Ferhat Encü'nün milletvekilliği düşürüldü
ferhat encü

TBMM Genel Kurulunda, terör örgütü propagandası yapmak suçundan hüküm giydiğine dair mahkeme kararı kesinleşen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun milletvekilliği düştü
HDP'li Ferhat Encü hakkında "Halkı askerlikten soğutma, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, askeri yasak bölgelere girmek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs "suçlamasıyla fezleke bulunuyor.

Encü 4 Kasım'da tutuklanmıştı.

Daha önce HDP'li vekiller Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan, Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk, Besime Konca ve Leyla Zana'nın milletvekillikleri düşürülmüştü.

Öte yandan istifa eden CHP'li Şafak Pavey'in milletvekilliği de düşürülerek sona erdirilmişti.

FERHAT ENCÜ KİMDİR?
1985 senesinde dünyaya gelen Ferhat Encü aslen Şırnaklıdır.

Encü, İlk, orta ve lise öğrenimi Gülyazı köyünde tamamlamıştır.

2009 senesinde Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Maden bölümünü okuyan Ferhat Encü Uludere olayından sonra yakınlarını kaybeden ailelerin sözcülüğünü yapmaya başlayan Encü, eğitimine ara vermiştir

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Halkların Demokratik Partisi 25. Dönem milletvekili adayı olan Ferhat Encü Şırnak Milletvekili olarak meclise girmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...