Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Nisan 2015 16:03

HSYK 3 hakimi açığa aldı

HSYK 14.00'da olağanüstü toplanmıştı. O toplantıdan karar çıktı ve HSYK 2. Dairesi tahliye kararı veren 3 hakimi açığa aldı.

HSYK 3 hakimi açığa aldı
hsyk,hakimler savcılar,karar,

HSYK müfettişler tahliyelerle  ilgili ön raporu hazırladı. Müfettişler tahliye kararı veren Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in açığa alınmasını istedi.
HSYK 2. Dairesi bu sabah tahliye kararı sebebiyle haklarında soruşturma açılan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'in dosyaları için toplandı. 
HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Paralel yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hakimle ilgili iddiaları görüşmek üzere saat 14.00'te olağanüstü toplantı yapma kararı aldıklarını bildirdi.
"Kararın görevsiz ve yetkisiz mahkemeler tarafından, usul hükümleri hiçe sayılarak verildiği ve yok hükmünde olduğu" açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...