Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2017 15:58

İBB Meclisi'ndeki seçim gergin başladı

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile Ak Parti'nin İBB Başkan adayı Mevlüt Uysal'ın yarıştığı İBB Meclisi seçimlerinde tartışma çıktı.

İBB Meclisi'ndeki seçim gergin başladı
seçim,,meclis,,tbmm,,ibb,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa etmesinin ardından yeni belediye başkanı bugün seçiliyor.

İBB BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, Ak Parti ise Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aday göstermişti.

SEÇİM GERGİN BAŞLADI

Tüm üyeler seçim için İBB'nin Meclis salonuna girdi. Bu esnada protokolde kendilerine yer bulamayan CHP'li milletvekilleriyle Ak Partililer arasında tartışma çıktı.

YENİ BAŞKAN ÜÇÜNCÜ TURDA BELLİ OLACAK

İBB Meclisi'nde toplam 309 üye bulunurken, bu üyelerin 179'u Ak Partili, 127'si CHP'li, 2'si MHP'li, 1'i ise bağımsız. Yeni başkanın ilk turda seçilebilmesi için 309 üyeden 3'te 2'sinin aynı adaya oy vermesi gerekiyor. Bir ve ikinci seçilebilen çıkmazsa üçüncü turda salt coğunluk yani 155 rakamı aranacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...