Tgrt Haber
05 Nisan 2018 12:27

İbrahim Kalın: Bütün bölge temizlenene kadar bu harekat devam edecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin ,"Bütün o bölge, buna Tel Rıfat da dahil, terör unsurlarından temizlenene kadar bu harekat devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın: Bütün bölge temizlenene kadar bu harekat devam edecek
ibrahim kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Kalın, Türkiye'nin Suriye geneline Türk Kızılayı üzerinden 630 milyon dolar değerinde yardım ulaştırdığını belirterek, şöyle devam etti:  "Suriye'de insani yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılmasında rejim üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Çünkü gerek bu ateşkesin hayata geçirilmesi gerekse insani yardımların ulaştırılması konusunda en büyük engeli şu ana kadar rejim çıkarttı. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuyu detaylı bir şekilde mevkidaşlarıyla görüştü."

"Anamuhalefet lideri aslında kendini küçük düşürmektedir"
Kalın, sanatçıların sınırdaki askerleri ziyaretine ilişkin, "Anamuhalefet liderinin bu ziyaretten neden bu kadar rahatsız olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Sakil ifadeler kullanarak anamuhalefet lideri aslında kendini küçük düşürmektedir." dedi.

"Bütün bölge temizlenene kadar bu harekat devam edecek"
Kalın, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin ,"Bütün o bölge, buna Tel Rıfat da dahil, terör unsurlarından temizlenene kadar bu harekat devam edecektir." ifadelerini kullandı.  Tel Rıfat konusunda Ruslar'ın 'YPG/PYD unsurlarının neredeyse kalmadığını' söylediğini ifade eden Kalın, "Bunu kendi kaynaklarımızdan teyit edeceğiz." diye konuştu.

Ekonomi koordinasyonunda görüş ayrılıkları olduğu iddiaları
Zaman zaman 'ekonomi koordinasyonunda birtakım görüş ayrılıkları olduğu' şeklinde spekülatif haberler çıktığını belirten Kalın, bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.  

ABD'nin Suriye'deki varlığı
Kalın, ABD'nin Suriye'deki DEAŞ'la mücadele operasyonlarıyla ilgili, şunları kaydetti: "Amerika'nın bir karar vermesi lazım, Suriye'de DEAŞ'la mücadele bitti mi, bitmedi mi? Yani 'bitti' diyorlar, 'bitmek üzere' diyorlar, 'bitime yaklaştık' diyorlar. Sonra 'yok hayır tehdit devam ediyor' diyorlar. Orada ciddi bir kafa karışıklığının olduğu anlaşılıyor. Başkalarının kafa karışıklığı ya da planları bir tarafa, bizim kafamız son derece net, bizim yaklaşımımız son derece açık."  

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in istifası iddiası
Kabine revizyonu ve Başbakan Yardımcısı Şimşek'in istifası iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Şu anda öyle bir şey söz konusu değil." dedi. 

PKK'nın Sincar'dan çekilmeye başladığı iddiası
Kalın, PKK'nın Sincar'dan çekilmeye başladığı iddiasıyla ilgili bir soruyla ilgili şunları söyledi: "Biz buna ihtiyatla yaklaşıyoruz. Çünkü bu örgütün, bu tür yalan taktikleri çok sık karşımıza çıkan bir durum. İsim değiştiriyorlar, mevzi değiştiriyorlar, mevki değiştiriyorlar ama gene oradaki mevcudiyetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar."

TSK ve ÖSO'nun Afrin'deki varlığı
İbrahim Kalın, Afrin'deki mevcudiyetin o sınır bölgesinde ve Afrin içinde güvenlik ve asayiş bütünüyle sağlanana kadar devam edeceğini bildirdi. 

Irak'tan Türkiye'ye yönelik terör tehditleri
"Irak topraklarını terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı kullanmasına artık son verilmesi gerekiyor" diyen Kalın, şunları aktardı: "Bu konuda Irak makamları da bizimle anlayış birliği içerisindeler. Dolayısıyla Sincar olsun Kandil olsun veya başka yerlerde olsun PKK'ya karşı yapılacak bu tür askeri operasyonlar bizim için memnuniyet verici olacaktır." 

Hakan Atilla davası 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Hakan Atilla için ABD'de istenen cezayı şiddetle kınadıklarının ve reddettiklerinin altını çizerek, bunun çok büyük bir haksızlık olduğu belirtti. ABD'nin 'Suriye Demokratik Güçleri PYD/YPG değildir' söylemi
'Suriye Demokratik Güçleri PYD/YPG değildir. PYD/YPG ile de PKK'yı ayrıştırabiliriz' söylemi 1-1,5 yıldır ABD'nin Türkiye'yi ikna etmeye çalıştığı bir şey olduğunu ifade eden Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bunu kategorik olarak reddediyoruz çünkü biz sahadaki gerçekleri biliyoruz. Bu vesileyle Fransızların da böyle bir çaba içerisine girmesinin beyhude olacağını ifade etmek isterim. Bu konudaki pozisyonumuz son derece net. Bu tür adımlar doğrudan ya da dolaylı olarak terör örgütüne verilmiş bir destek olarak değerlendirilir." 

"Kosova makamlarıyla görüşülmek suretiyle gerçekleştirilmiş bir eylemdir"
Kalın, FETÖ ile mücadelede hiçbir zaman hukuk dışı bir eylemin içerisinde olmadıklarını vurgulayarak, "Son Kosova hadisesi de Kosova makamlarıyla görüşülmek suretiyle gerçekleştirilmiş bir eylemdir. Yaptığımız suçluların iadesi anlaşması çerçevesinde hayata geçirilen eylemlerdir. Dolayısıyla, o ülkeler için de bir güvenlik zaafının ortadan kaldırılmasıdır bu." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...