Tgrt Haber
05 Kasım 2017 11:22

İbrahim Kalın: Suriye Halkları Kongresi ertelendi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rusya'nın Suriye toplantısına PYD'yi davet etmesiyle ilgili ''Bir tür emrivaki ile bunu ilan edildiğini duyduk. Kremlin bizimle temas etti bu toplantıyı ertelediklerini açıkladılar. Değiştirmezlerse 18'inde değil daha ileri bir tarihte yapılması planlanıyor'' dedi.

İbrahim Kalın: Suriye Halkları Kongresi ertelendi
ibrahim kalın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kandil ve Sincar vurgulu açıklaması vardı. İdlib sonrası yeni bir operasyon demek mi oluyor bu?

Zaman zaman biz zaten sınır ötesi operasyonlar yapıyoruz. Güvenlik sözkonusu olduğunda kimseden izin almayız. DEAŞ Batılı hedefleri de vuruyor Müslüman ülkeleri de vuruyor. DEAŞ son 3 yılda Müslüman ülkelere çok daha fazla zarar verdi. DEAŞ bugüne kadar çok daha fazla Müslüman insanı öldürdü. Ne zamanki Batılı hedefleri vurmaya başladı o zaman küresel acil konu gündemine geldi. Kandil'e yönelik olur Suriye'ye yönelik olur... Terörle mücadele yoğun çaba içerisinde olduk olacağız. ABD DEAŞ'la mücadele başlığı altında PYD ve YPG'ye muazzam bir alan açtı. Rakka'da kimlerin nelerle hangi flamalarla paçavralarla kutlama yaptığını açık şekilde gördük. Bize izah etmekte de zorlanıyorlar.Kuzey Irak'ta referandum meselesinde Türkiye, Bağdat ve İran'la bir çalışma yaptı. İran'la yakınlaşıldığı yazıldı. Tahran-Ankara arasında askeri anlaşma var mı?İran bölgenin önemli ülkesi aynı zamanda güvenlik konularında beraber çalıştığımız bir ülke. Tahran'la trafik devam edecek. Türkiye Batı'dan uzaklaşıyor yorumları yanlış.  Ankara Batı'dan uzaklaşıyor söylemi baskı için yapılıyor. Biz bunu NATO ittifakına alternatif olarak görmüyoruz.

RUSYA'NIN SURİYE TOPLANTISINA PYD'Yİ DAVET ETMESİ

Bir tür emrivaki ile bunu ilan edildiğini duyduk. Kremlin bizimle temas etti bu toplantıyı ertelediklerini açıkladılar. Değiştirmezlerse 18'inde değil daha ileri bir tarihte yapılması planlanıyor. Zaten biz katılmıyoruz büyük ihtimalle gözlemci gönderebiliriz. Rusya'nın bize söylediği toplantının ertelendiği ve oraya PYD'nin davet edilmeyeceği.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...