Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2017 13:26

'İHA'larla yaptığımız operasyonlarda bir şehit bile vermedik'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede Türkiye'nin ciddi bir üstünlük kurduğunu belirterek, "İHA'larla yaptığımız operasyonlarda bir şehit bile vermedik. Acaba bu sistemi bugüne kadar engelleyen unsur kimdi ve neydi?" dedi.

'İHA'larla yaptığımız operasyonlarda bir şehit bile vermedik'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,iha,operasyon,şehit,terör

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Türkiye Müfettiş  Kurulu 2017 Yılı İnceleme-Araştırma Çalışmaları programında yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin rakamsal büyümesinin yanında algısı, anlayışı, yöneten ve yönetilen  ilişkisinin de aynı ölçüde değiştiğini söyledi.

Vesayet kalıntılarının olabildiğince temizlendiği yeni bir sisteme  geçildiğine işaret eden Soylu, "2019 ve sonrası için tam anlamıyla vites  yükselttiğimiz yeni bir sistemin kararını almış durumdayız. Bunları yaparken  ciddi toplumsal travmaları göğüslemek zorunda kaldık. Gezi, 17-25 Aralık, 7  Haziran sonrası tırmandırılan terör ve nihayetinde Türkiye'yi eski kodlarına  döndürmek için tezgahlanmış, ülkenin anahtarlarını birilerine teslim etmek için  kurgulanmış bir 15 Temmuz hadisesi yaşadık." diye konuştu.

Büyük bir badireden geçildiğini ifade eden Soylu, bu badirede  özellikle FETÖ'nün ülkenin kamu sistemini felç etmek üzere talimatlandırıldığına  dikkati çekti.

FETÖ'nün istihbaratın içini tamamen boşalttığını anlatan Soylu, şöyle  devam etti:

"Alternatif istihbarat teşkilatları kurdular. Bin yıllık devlet  aklıyla kurduğumuz ne kadar kamu sistemi varsa hepsini felç ettiler. Bu talimatı  bizim güçlü devlet yapımızın zayıflaması, teslim olması ve kabiliyetlerimizin  gelişmesinin engellenmesi için ortaya koydular. Türkiye'nin İHA'larını özel  sektörde bu işe kendisini adamış bir anlayış kurdu. Terörle mücadelede özelikle  bu bahardan itibaren ne kadar üstünlük kurduğumuz açık ortada. İHA'larla  yaptığımız operasyonlarda bir şehit bile vermedik. Acaba bu sistemi bugüne kadar  engelleyen unsur kimdi ve neydi? Bunu yapılmasını ve gelişmesini engelleyen,  milli kabiliyetlerimizin üstün bir hale getirilmesini engelleyen sistem neydi ve  nasıldı? Aynı anlayış kamu sistemimizin gelişmesinde de ciddi bir engel teşkil  etmişti. Bunlar ortak bir akılla yapıldı. Bu akıl, Irak'ın kuzeyinde  gerçekleştirilen referandumu salık veren akıldır. Bu kolektif bir akıldır ve hep  birlikte bu akılla mücadele ediyoruz."

İçinden geçilen dönemin normal bir dönem olmadığına dikkati çeken  Soylu, OHAL'in sadece bir hukuk terimi olmadığını vurguladı.

Soylu, "Eğer altımız boş olsaydı, güçlü bir devlet olmasaydık 15  Temmuz'dan sonraki sarsıntı yıllarca devam ederdi. Kanlı bir darbe girişimi  yaşadık. Ülkemiz eğer kuvvetsiz olsaydı, tabansız olsaydı bugün tarumar olmuştuk.  Ama öyle olmadı. Ülkemiz ve ekonomimiz güçlenmeye devam ediyor. Şu an Mardin'de,  Van'da, Diyarbakır'da otellerimiz dolu. Bir ülke nasıl bu kadar çabuk  toparlanabilir? Demek ki altı boş değil. Bizim bu altı dolu hali çok daha iyi  yönetmemiz lazım." dedi.

 "TERÖRÜN FİNANSMANI VE LOJİSTİĞİNİ KESTİK"

Teröre verdikleri destek nedeniyle görevlendirme yapılan belediyelere  değinen Soylu, görevlendirmeden önceki yönetimlerin, doğrudan terör örgütüne para  ve eleman temin ettiğini söyledi. Soylu, "Van'daki belediyeler her Sabah sıcak  ekmeği yayladaki teröristlere gönderiyordu. Servis yapıyorlardı. Bu servisler tek  noktaya değildi." ifadesini kullandı.

Soylu, sorumluluklarının büyük olduğunu, çok çalışmak gerektiğini  vurgulayan Soylu, "Bugün orada kaymakam arkadaşlarımızın ortaya koydukları  performans bir kahramanlık hikayesidir. Bir kaymakamımızı şehit ettikten sonra  geri adım atacağımızı zannedenlerin ortaya koyduğu kurguyu, bu işin üzerine  düşerek bertaraf etmiş bulunuyoruz. Kurguları murguları kalmadı. Biz orada sadece  vatandaşın parasıyla vatandaşa hizmet götüren aklı ortaya koymuyoruz, terörün  finansmanı ve lojistiğini kestik. Belediyeleri teröre insan kazandırma  mekanizması olarak görenlere ve bunu böyle oluşturanlara büyük bir darbe vurduk."  diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...