Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2015 07:04

İki PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir evde mühimmat olduğu ihbarı üzerine belirtilen adrese operasyon düzenleyen polislere ateş açıldı.

İki PKK'lı öldürüldü
pkk, diyarbakır,

Çatışma sırasında, teröristler balkondaki mühimmatları ateşe verince patlama oldu.

Bir kadın PKK'lı öldürülürken, 6 kişi de gözaltına alındı. Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde de kazılan hendeklerin kapatılması için gerçekleştirilen operasyonda, roketatarlı saldırı düzenleyen bir PKK'lı öldürüldü. Bomba tuzaklı 8 hendek kapatıldı. Silopi ilçesinde 7 Ekim'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise 3 mahallede dün saat 22.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK yandaşları polisle çatıştı, iki işyerini ateşe verdi.

KANDİL'E GİDİYORDU
Terör örgütünün şehir yapılanması KCK'nın İstanbul ve Marmara bölge sorumlularından Hakan Demir de Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı. Üniversite öğrencisi Demir'in, eylem raporlarını Kandil'e ulaştırmak için Gaziantep üzerinden Diyarbakır'a, ardından da Kuzey Irak'a gitmeyi hedeflediği belirtildi. Adliyeye sevk edilen Demir tutuklandı. PKK üyesi olmaktan Türkiye'de hakkında 6 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranan Şenol Akyaz, İspanya'da yakalandı. PKK'nın Siirt sorumlusu olan ve okul önünde bomba patlatmaktan aranan S.T. de yakalandı. Van'ın Özalp ilçesinde DBP'li Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır, "Terör örgütü adına suç işlemek, "Görevli memura mukavemet" ve "Mala zarar vermek" suçlarından tutuklandı. Ardahan'da da terör örgütü üyesi oldukları tespit edilen M.Ü, M.K. ve T.M. tutuklandı.

11 YDG-H'Lİ TUTUKLANDI
Iğdır'da canlı kalkan eylemine katılan Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belde Belediyesi Eş Başkanı Ali Çam'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Van'da önceki gün serbest bırakılan Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi, savcının itirazı üzerine dün tutuklandı. Antalya merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 YDG-H'liden 11'i tutuklandı. Adıyaman'da da 7 YDGH'li gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...