Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2018 10:35

İlber Ortaylı: Türkiye ve Rusya arasında barış yoksa hayat durur

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'nin kalkınmasında Rusya ile yürütülen ilişkilerin önemine dikkat çekerek, "Eğer iki ülke arasında barış olmazsa o zaman hayat durur." dedi.

İlber Ortaylı: Türkiye ve Rusya arasında barış yoksa hayat durur
ilber ortaylı,rusya,ekonomi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Moskova Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Bağlamda Türkiye ve Rusya" panelinde Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu. Ortaylı, Rusya ve Türkiye arasında barış olduğu müddetçe kalkınmanın olduğunu belirterek, "Eğer iki ülke arasında barış olmazsa o zaman hayat duruyor." dedi.

"2. DÜNYA SAVAŞI OLMASAYDI DAHA HIZLI KALKINABİLECEKTİK"

Türkiye'nin, Sovyetler Birliği ile hiçbir zaman savaşmadığını anımsatan Ortaylı, "1. Dünya Savaşı'ndan çıkmamıza rağmen o dönemde sağlık, eğitim ve demir yolu gibi konularda çok önemli mesafe katettik. Araya 2. Dünya Savaşı girmese, daha çabuk kalkınabilecektik." diye konuştu.

"TÜRKİYE ve RUSYA ARASINDA BARIŞ OLDUĞU MÜDDETÇE KALKINMA OLUR"

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin tarih boyunca devam ettirdiği önemine işaret eden Ortaylı, "Rusya ve Türkiye arasında barış olduğu müddetçe kalkınma oluyor. Eğer iki ülke arasında barış olmazsa o zaman hayat duruyor." dedi.

Konuşmasında Kırım'ın işgaline de değinen Ortaylı, "Son dönemde Kırım'ın işgali gibi sorunlar yaşadık. Ancak dışişlerimiz burada çok doğru bir politika takip etti. Bu doğru politikanın iyi izlenmesi ve bilinmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...