Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ağustos 2016 18:32

İlk kurşunu sıkan Binbaşı Şahin'in ifadesi ortaya çıktı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'e ilk kurşunu sıkan Binbaşı Şahin'in ifadesi ortaya çıktı.

İlk kurşunu sıkan Binbaşı Şahin'in ifadesi ortaya çıktı
ömer halisdemir, ilk kurşun, binbaşı,

Tutuklanan Şahin: "Karargahın girişinden 10 metre önce, karanlıkta ağaçlığın içinden bize ateş açıldı. Karşılık verdim, 'ah' sesi duydum, kimin düştüğünü görmedim, bir siluetin düştüğünü gördüm. Geriye dönüp Semih Terzi'nin yaralandığını fark ettim" Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi  sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit  edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'e ilk kurşunu sıkan  Binbaşı Fatih Şahin ifadesinde, "Etimesgut'a indik. Helikopterle özel kuvvetlere  gittik. Orada bizi Ümit Pak Albay karşıladı. Tugay Komutanımızla Ümit Pak ve biz  karargaha doğru ilerliyorduk. Karargahın girişinden 10 metre önce, karanlıkta  ağaçlığın içinden bize ateş açıldı. Ben karşılık verdim, 'ah' sesi duydum, kimin  düştüğünü görmedim, bir siluetin düştüğünü gördüm. Geriye dönüp Semih Terzi'nin  yaralandığını fark ettim" dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele  geçirmek isteyen Tuğgeneral Semih Terzi'yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit  edenlerden Binbaşı Fatih Şahin, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü  soruşturma kapsamında tutuklandı.

O gece Silopi'den geldi

Halisdemir'e ilk kurşunu sıktığı belirlenen Binbaşı Fatih Şahin, darbe  girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Tuğgeneral Terzi ile Silopi'den Ankara'ya gelen bordo bereliler arasında yer aldı. Özel Kuvvetler karargahını ele geçirme  girişimi sırasında Şahin, Terzi’nin can güvenliğini sağlayacak yakın koruma  ekibinin başındaydı. Koruma çemberine rağmen Astsubay Ömer Halisdemir, cuntacı  Terzi'yi beylik tabancasıyla başından vurarak öldürdü. Bunun üzerine Şahin ve  beraberindeki askerler de Halisdemir’i şehit etti.

"Semih Terzi askeri hattan beni aradı"

Fatih Şahin, hakim karşısında verdiği ifadesinde, topçu binbaşı olduğunu, 12. Özel Kuvvetler Komutanlığında tabur komutanı olarak görev yaptığını  söyledi. Darbenin yaşandığı 15 Temmuz'da terörle mücadele konusunda, 16. Tabur  Komutanı Volkan Yaman, Albay Altan Bora Albay ve Binbaşı Selçuk Akbey ile Özel  Kuvvet Harekat Üssü'nde operasyon hazırlığı yaptıklarını, gün boyunca operasyon planlama faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Şahin, harekat sahası  hazırladıklarını, saat 21.30'da Birinci Özel Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'nin kendisini askeri hattan aradığını anlattı.

"Silahlı Kuvvetler yönetime el koydu. Ankara'ya gidiyoruz"

Semih Terzi'nin, 16. Tabur için de aynı görevi verdiğini, "Alarm  verin, operasyon için hazırlıklarınızı tamamlayın. Yarım saat içinde Diyarbakır havaalanında hazır olun" dediğini aktaran Şahin, şunları kaydetti:  "Aynı zamanda bunu Altan Bora Albay'a söylemiş. Biz de hazırlıklara  başladık. Özel Kuvvetlerin hiyerarşisi, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zeki  Aksakallı, onun altında 3 tugay komutanı ve Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'dir. Bizim birlik buna bağlıdır. O beni aradı. Onun altında da bana gelene kadar 1. Grup Komutanı Piyade Kurmay Albay Eyüp Coşkun var. O gün o  İskenderun'daydı. Benim olduğum yerde de 2. Özel Kuvvet Grup Komutanı Piyade Albay Altan Bora vardı. Biz uçakla havalandık. Uçakta Semih Terzi 'Silahlı Kuvvetler yönetime  el koydu. Ankara'ya gidiyoruz' dedi.

"Karanlığa doğru ateş açtım 'ah' sesi geldi"

Ankara Etimesgut'a indik. Ben uçağa gitmeden  kışladayken hazırlık yaparken grup komutanım Eyüp Coşkun Albayı aradım. 'Sana  dönerim' dedi, dönmedi. Etimesgut'a geldik. Biz geldiğimizde helikopter vardı. Helikopterle Özel Kuvvetlere gittik. Orada bizi Ümit Pak Albay karşıladı. Tugay Komutanımızla Ümit Pak ve biz karargaha doğru ilerliyorduk. Karargahın girişinden 10 metre önce, karanlıkta ağaçlığın içinden bize ateş açıldı. Ben karşılık  verdim, 'ah' sesi duydum, kimin düştüğünü görmedim, bir siluetin düştüğünü  gördüm. Geriye dönüp Semih Terzi'nin yaralandığını fark ettim. Onu içeri çektik.  20-25 dakika geçti. Başka bir helikopter geldi. Helikopterle onu GATA  komutanlığına götürdük. Yanımda Hüseyin Oğuz, Hasan Aksoy ve Ahmet Kara vardı. Bilmediğim bir kişi daha geldi. GATA'ya götürdük.

"GATA'da silahlarımızı bırakmamızı istediler"

GATA'dayken oranın yetkilisi, 'Burada silahlı  gezemezsiniz' dedi. Ne olduğunu anlamadım, 'Maksadımız kimseye zarar vermek  değil, silahları bırakamayız' dedim. O sırada Erkan Tokgöz Yarbay geldi. 11. Tabur komutanıydı. O Cizre'de yaralanmıştı. Hastanede Yakup Yarbay'ın yanındaydı. Beni Oğuz Tozak Albay ile görüştürdü. Oğuz Albay 'Senin adamların nizamiyede ateş ediyor' dedi. 'Benim nizamiyede personelim yok, kim olduğunu bilmiyorum, arayıp ateş etmemelerini söyleyeceğim' dedim. Müteakiben adamları aramaya başladım. Mihrali Atmaca'yı aradım. Ona ulaşamadım, 3-4 personeli aradım. En son Mehmet  Bilge Astsubay'a ulaştım. 'Kimseye ateş etmeyin, beni Mihrali ile görüştür' dedim. En son Zekai Aksakallı Tümgeneralin emir astsubayı aradı. 'Ateş  ediyorlarmış komutan seninle görüşmek istiyor' dedi. Sonra komutanla görüştüm.  'Adamların varsa ateşi kessin' dedi. 'Benim orada personelim olduğunu zannetmiyorum' dedim." Şahin, "Sonra Erkan Yarbay'la görüştüm. Silahımı, teçhizatımı vermek,  Destek Grup Komutanlığına geçmek istediğimi söyledim. Silahımı, teçhizatımı oraya verip polislerin gelmesini bekledim. Bu olaylardan dolayı pişmanım ve üzgünüm."  diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...