Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2015 15:43

İnanılmaz iddia! 2 bin dolar karşılığında IŞİD'e eleman buluyorlar

Adana'da tutuklanan 6 IŞİD üyesi ve adli kontrol ile serbest bırakılan 6 IŞİD üyesinin, terör örgütüne kişi başına 2 bin dolar karşılığında eleman bulduğu ileri sürüldü.

İnanılmaz iddia! 2 bin dolar karşılığında IŞİD'e eleman buluyorlar
ışid, eleman,

Suruç'ta meydana gelen patlama ve Şanlıurfa'da iki polisin şehit edilmesinin ardından peş peşe terör operasyonları yapılmaya başlandı. Adana'da da 25 Temmuz 2015 sabahı eş zamanlı olarak hem bölücü terör örgütü PKK hem de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlar yapıldı.
Bu operasyonlarda 12'si IŞİD üyesi olmak üzere 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve bombalı eylem yapmak üzere Adana'ya geldiği belirlenen IŞİD üyesi H.G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Ardından 11 IŞİD üyesi de mahkemeye sevk edildi. Bu şahıslardan E.G., M.K., H.D., M.B. ve C.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, adli kontrol ile serbest bırakılan H.Ç. ve K.K. Mersin'in Tarsus Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından da arandığı için serbest kaldıktan sonra onlara teslim edildi. Geriye kalan 4 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Tutuklanan ve adli kontrol ile serbest kalan DAEŞ üyesi şahısların savaşmaları için Adana'da örgüte üye bulma çalışması yaptıkları sık sık Suriye'ye gidip geldikleri tespit edildi. Ayrıca zanlıların telefon ile bağlantı kurmadıkları dergah ya da vakfa gelen çocukları kandırıp kişi başına 2 bin dolar karşılığında IŞİD'e gönderdikleri ileri sürüldü. 
Adana polisinin terör örgütleriyle mücadelesi devam ederken, daha önce adliyeye sevk edilen ve uzun süre Kobani'de savaştıktan sonra Adana'ya gelip korsan gösterileri tertipleyen A.E. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyesi 3'ü çocuk 18 kişiden 1 kişi tutuklanırken, bugün YDG-H üyesi 2'si kadın 16 kişi daha adliyeye sevk edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...