Tgrt Haber
23 Şubat 2017 14:21

İran, Türk tırlarını mahkeme kararına rağmen bırakmıyor

Mersin’den İran’a hurma götüren 9 tır, Bazargan Gümrük Kapısında yaklaşık 11 aydır rehin tutuluyor. Sadece bir paletteki hurmada İsrail etiketi bulunduğundan dolayı tırları rehin alan İranlı yetkililer, bir ay önce mahkeme kararı çıkmasına rağmen tırları bırakmıyor.

İran, Türk tırlarını mahkeme kararına rağmen bırakmıyor
iran, tır, türkiye

Mersin Limanı’ndan 1 Nisan 2016 tarihinde aldıkları hurmaları İran’a götüren 9 tır, İran’da mahsur kaldı. Bazargan Gümrük Kapısı’nda bir tırda bir paletteki hurmanın üstünde İsrail etiketi bulan İranlı yetkililer, hurma taşıyan 9 tırın tamamını rehin aldı. Yaklaşık 11 aydır İran’da rehin tutulan tırlarla birlikte şoförler, kurtarılmayı bekliyor. 2 mahkeme tarafından tırların hurmalarla birlikte Türkiye’ye iadesi kararı çıkarken, İranlı yetkililer mahkeme kararını yok sayıp, tırların iadesini gerçekleştirmiyor.

"9 TIR HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLMEKSİZİN ORADA TUTULUYOR"

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Güleç Transport Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Can, İran’da bekletilen 9 tırdan 4’ünün kendilerine ait olduğunu söyledi. Mersin Limanı’ndan İran’a sürekli taşıma yaptıklarını ifade eden Can, "Mersin’de faaliyet gösteriyoruz. Biz 11 ay önce Mersin Limanı’ndan İran’a gitmek üzere 4 tırımızı yükledik. Araçlarımızı buradan İran Bazargan Gümrüğüne gönderdik. Araçlarımız 1 Nisan 2016 tarihinden beri orada. 11 ay olmasına rağmen araçlarımız, şoförlerimizle beraber Bazargan Gümrük Kapısı’nda rehin tutuluyor. Sadece bir palette İsrail etiketinden dolayı. Bu etiketten dolayı mahkeme kararı ile araçlarımız rehin alındı. Bizim 4, başka firmaların da 5 tırı var. 9 tır orada mahsur durumda. Bu 9 aracın 9’u da hiçbir gerekçe gösterilmeksizin, orada tutuluyor. Sadece bir palette çıkan bir etikete bakarak orada tutuyoruz. Olaydan sonra hemen hemen her yere başvuru yaptık. Şu anda Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgileniyor. İran’dan kaynaklı bir türlü sonuç alamıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...