Tgrt Haber
21 Ocak 2018 14:21

İş dünyasından ve STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

İş dünyasından TÜMSİAD ve TÜSİAD ile STK'lar "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

İş dünyasından ve STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek
iş dünyası,,stk,,destek,

Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız." değerlendirmesinde bulunuldu.

 

TÜMSİAD tarafından "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Bölge mazlumlarına Türk milletinin yardım eli uzanmıştır
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bölgemizde ve özellikle Suriye'de yaşanan otorite boşluğu sonucu aşırı gruplar ve emperyalist güçlerin maşalığını yapan PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütleri, Türkiye'ye yakın çeşitli sınır bölgelerinde masumları katletmiş ve milletimizin can güvenliğine tehdit oluşturmuştur. Oluşan bu tehdit sonucu köklü tarihi boyunca Türk milletinin ve mazlumların özgürlüğünü, can güvenliğini ve şerefini korumak uğruna tüm varlığını seferber etmekten kaçınmayan Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı Harekatıyla terör örgütü ve destekçilerine İdlib ve Cerablus’ta ağır bir darbe vurmuş ve bölge mazlumlarına Türk milletinin yardım elini uzatmıştır. 

"Teröre karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle"
Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "Terör odaklarına karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte." ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Başkanı Bilecik, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Terör odaklarına karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte." diyen Bilecik, "Dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve yurda sağ salim dönüşleridir. Zeytin Dalı Harekatı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu operasyonun yapılmasının zorunlu hale geldi"
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) ile Öz Orman-İş ve Çelik-İş sendikaları, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatını desteklediklerini açıkladı.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus yaptığı yazılı açıklamada, TSK tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirtti.

Suriye sınırında terör devletinin kurulmasına elbette izin verilemeyeceğini vurgulayan Çelikus, harekatın camialarınca olumlu karşılandığını ifade etti.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, açıklamasında, Türkiye'ye yönelik güvenlik tehdidinin ortadan kaldırılması için bu operasyonun yapılmasının zorunlu hale geldiğinin altını çizdi.

Bu harekatın atılması gereken çok önemli ve kritik bir adım olduğuna dikkati çeken Değirmenci, "Türkiye'nin sınır güvenliği ve ülkemizin menfaatleri için Suriye'nin kuzeyinde bu operasyon başlatıldı. Ülkemizin terörist unsurlarla komşu olmaması için, ülkemizin huzur ve güvenliğinin tehdit edilmesinin önüne geçmek için bu harekatı destekliyoruz. Tıpkı 80 milyon gibi çelik işçileri olarak bizlerin de elleri semaya açılmış durumdadır. Dualarımız ve gönlümüz askerlerimiz ile birlikte." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...