Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2015 17:25

IŞİD'e asıl saldırı daha başlamadı! İşte tarihi...

Radikal yazarı Murat Yetkin, IŞİD'e yönelik asıl operasyonun ABD uçaklarının İncirlik Üssü'ne gelmesinin ardından başlayacağını yazdı.

IŞİD'e asıl saldırı daha başlamadı! İşte tarihi...
ışid, askeri operasyon, hava saldırısı,

Radikal yazarı Murat Yetkin, PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlara ilişkin adını açıklamadığı bir 'üst düzey yetkilinin' verdiği bilgileri bugünkü köşesinde yazdı.
Yetkin'in aktardığı bilgilere göre, IŞİD operasyonlarının durup PKK operasyonlarının şiddetlenmesini değerlendiren üst düzey kaynak, "PKK tehdit önceliğimiz, asıl IŞİD harekâtı ABD uçakları İncirlik'e gelince başlayacak" dedi.
Aynı kaynağın verdiği bilgilere göre, 30 Amerikan F-15, F-16 uçağı İngiltere ve Almanya'daki üslerden İncirlik'e gelecek.
Yetkin'e göre operasyonun tarihini ise yeni Genelkurmay Başkanı'nın görevine başlaması sonrası olması muhtemel...
Planlanan IŞİD operasyonuna ilişkin Murat Yetkin şunları yazdı:
"IŞİD OPERASYONU NE ZAMAN?
Ne zaman? Tam belli değil, iki hafta içinde olabilir. (Yani Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bitmiş, Necdet Özel’in yerine gelecek Genelkurmay Başkanı belli olmuş olacak.) Neden bekleniyor? Çünkü Amerikan F-15 ve F-16 savaş uçaklarıyla (toplam 30 olacağı bilgisi var) “Reaper” denilen en az iki insansız hava aracının halen bulundukları İngiltere’nin Suffolk ve Almanya’nın Spangdahlem üslerinden İncirlik’e gelip yerleşmeleri bekleniyor.
Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç’in önceki gün “her an kullanıma hazır” demesi gibi, bizim kaynağımız da “Onlar hazır olduğunda, biz hazırız” diyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...