Tgrt Haber
30 Ağustos 2015 15:26

İstanbul'da o bölgede trafik yüzde 30 azalacak

Yapılacak iki yeni yol, Büyükçekmece-Hadımköy gişeleri arasındaki mesafe de 4.5 kilometre azalacak.

İstanbul'da o bölgede trafik yüzde 30 azalacak
trafik,istanbul,

Yapımına başlanan iki yeni yol, D-100 Karayolu ve Hadımköy gişeleri arasındaki trafik yoğunluğunu yüzde 30 oranında azaltacak. Yol sayesinde Büyükçekmece-Hadımköy gişeleri arasındaki mesafe de 4.5 kilometre azalacak. 
Aynı anda iki yol yapımına birden başlayan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, 24 metre genişliğinde ve toplam 7 km uzunluğundaki yolları bu yıl içinde tamamlayacak. Ayrıca her iki yolun gidiş ve dönüş istikametlerine özel bisiklet yolları yapılıyor. 
YOLLAR NEREDEN GEÇECEK? 
Yollardan bir tanesi, Alkent Mahallesi ile Demir La Vida Yaşam Merkezi arasından geçecek. Tulipa Villaları ve Göl Malikaneleri'nin önünden geçecek olan yol, Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi yanından Büyükçekmece merkeze bağlanacak. 
Diğer yol ise Çakmaklı Mahallesi Pelican Hill önünden başlayıp Alman Liseliler Vakfı ve MEV Koleji önünden geçerek Büyükçekmece merkeze bağlanacak. Yollar eski Jandarma Komutanlığı önünden E-5 Karayolu'na bağlanacak. 
Öte yandan, bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak olan yollar bölgedeki yerleşim merkezlerinde ikamet eden vatandaşlar ve bu bölgede çalışanlar açısından da daha hızlı ve güvenli bir ulaşım imkânı sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...