Tgrt Haber
03 Ekim 2018 15:24

İstanbul Valisi'nden ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada, "İstanbul'da ekmek fiyatlarıyla ilgili olarak şu sonuca varılmıştır: İstanbul'da 2016'nın başından beri 250 gram ekmek 1.25 TL idi. Bugün de hala yine 250 gram ekmek aynı fiyat. 200 gram ekmek de 1 lira. Bu noktada baktığımızda ekmek fiyatında herhangi bir değişiklik yok" dedi.

İstanbul Valisi'nden ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama
istanbulda ekmek fiyatı,istanbul valisi,son dakika

İstanbul'daki ekmek fiyatlarıyla ilgili olarak İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal açıklama yaptı.

VALİ ŞAHİN: DENETİM YAPILACAK
Farklı fiyat uygulayan satıcılarla ilgili hem bizim valilik olarak hem de ticaret ve esnaf odamız kendi denetim mekanizmaları ve zabıtalarla denetlenecek. Kurallara uymayanlar hakkında yasal prosedür uygulanacak. 

 

BAŞKAN UYSAL: HALK EKMEK ÜRETİMİ ARTIRABİLİRİZ
Halk Ekmek'te ekmek üretimimiz var. Halk Ekmek'in asıl hedefi fiyatlarda dengelemeyi sağlamak ve kaliteli, sağlıklı ekmek ulaştırmak. Şuanda baktığımızda Halk Ekmek, İstanbul'da üretilen ekmeğin yüzde 5-10'unu kapsıyor. Kapasite olarak 2 milyona kadar çıkabiliyoruz. Şuanda bizim ekmek satış fiyatı 250 gramın 75 kuruş. Esnafa göre kıyasladığımızda kilosunu 3 liraya satarken esnaf 5 liraya satıyor. Biz doğrudan satış yapıyoruz, yüksek miktarda üretim yapıyoruz. Buna baktığımızda bizim maliyetlerimiz aşağıda kalabilir. İnanıyoruz ki şuanda açıklanan fiyatlar fırıncılarımızı zorlamayacaktır. Bu tür tedbirler böyle zamanları fırsat bilip bu dönemleri özellikle değerlendirip fiyatta normalin üzerinde artış yapmak isteyen olursa onların da takipçisi olacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...