Tgrt Haber
17 Mart 2018 14:10

İstanbul'un 5 ilçesinde su kesintisi uygulanacak

Tedbirlerinizi alın.... İstanbul'da 5 ilçede 24 saat süreyle su kesintisi uygulanacak. Su kesintisi yapılacak ilçe ve mahallerlerin bilgisi haberimizin detayında..

İstanbul'un 5 ilçesinde su kesintisi uygulanacak
istanbul su kesintisi,su kesintisi,Hadımköy su kesintisi,Yeşilbayır su kesintisi,Ömerli su kesintisi,Bahşayış su kesintisi,Deliklikaya su kesintisi,Yassıören su kesintisi,Hastane su kesintisi,Dursunbey su kesintisi

İSKİ'den yapılan açıklamada, içme suyu isale hatlarında bakım - onarım - yenileme çalışmaları yapılacağı belirtildi. Çalışma nedeniylepazartesi günü saat 10.00'dan, salı günü saat 10.00'a kadar 5 ilçede bazı mahallelere su verilemeyeceği kaydedildi.
Su kesintisi yaşanacak yerler şu şekilde:
Başakşehir:  Bahçeşehir 1. ve 2. Kısım.  
Arnavutköy: Hadımköy, Yeşilbayır, Ömerli, Bahşayış,  Deliklikaya, Yassıören, Hastane, Dursunbey ve Nakkaş  Mahalleleri.
Esenyurt:  Esenkent, Sanayi, Koza ve Aşık Veysel Mahalleleri.
Avcılar: Tahtakale Mahallesi.
****
EK BİLGİ:
İSTANBUL'DA SU KESİNTİSİZ AKACAK
İstanbul’da mevcut su kaynaklarımızın bugün itibariyle doluluk oranı %21.68 dir. Bu rakam toplamda 188 milyon 290 bin m3 suya tekabül etmektedir. Aktif hacim dediğimiz  bu su miktarına ilaveten, su kaynaklarımızda ‘0’ kotunun altında ölü hacimde toplam 100 milyon m3’e yakın kullanılabilir su bulunmaktadır. Su toplama hacmi olan kaynaklarımızın dışında su kuyuları, Melen, Istrancalar ve Yeşilçay Regülatörleri’nden de su alınmaktadır.

 Günlük olarak İstanbul’un su durumu ile ilgili bilgiler internet ortamında, Kurumumuz tarafından kamuoyuyla paylaşılmaktadır.  İstanbul’da mevsime bağlı olarak su tüketimi farklılık göstermektedir. Nüfus artışına bağlı olarak artan tüketimin yanında hava sıcaklığına bağlı olarak ta yaz aylarında su tüketimi artmaktadır. Örneğin 10 Temmuz tarihinde tüketilen su miktarı 2 milyon 906 bin 169 m3 olarak gerçekleşmiştir. Hal böyle iken kamuoyunda İstanbul’un su yönetim sistemine tam vakıf olmayan kişilerce su durumuyla ilgili yapılan yorumlar kamuoyunu yanıltmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...