Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Şubat 2016 10:39

İşte operasyonun nedeni

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin son günlerde Rus savaş uçaklarının desteğiyle Suriye kuzeyinde ilerlemesi ve bazı bölgeleri ele geçirmesine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) obüslerle cevap verdi.

İşte operasyonun nedeni
türkiye,azez,pyd,

Fırtına obüsleri terör örgütünün Afrin, Azez ve Miniğ Hava Üssü’ndeki mevzilerini imha etti. En az 35 terörist öldürülürken, 15 terörist de yaralandı.Dün saat 16:00'dan itibaren Türkiye sınırında konuşlu Fırtına obüsleri çok sayıda PYD mevzisini hedef aldı. Edinilen bilgilere göre 40 kilometre menzilli obüs topları, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin, Azez ve Miniğ Hava Üssü çevresindeki PYD'li teröristleri hedef aldı. Türkiye'nin topçu ateşi gece saatlerinde de devam etti. Azez ile Miniğ arasındaki Maranaz köyüne 1 km mesafede bulunan YPG kampı da imha edildi. Suriye PKK'sı olarak bilinen PYD'nin silahlı gücü YPG unsurlarına yönelik operasyonda, teröristlerin yığınak yaptığı Azez-Maranaz Yolu ile Ayn Dagne bölgesi de vuruldu. Azez yakınlarında PYD'nin silah yığınağı yaparak harekete geçmeyi planladığı Siceraz, Malikiye ve Keştear'daki örgüt mevzileri de obüslerle imha edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...