Tgrt Haber
28 Eylül 2016 16:42

İzdiham! 1 saatte 400 kişi müracaat etti

Gümüşhane’de il genelinde 103 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) müracaatlarında ilk bir saatte yaklaşık 400 kadın iş başvurusunda bulundu. Müracaatların bin 500 kişiye ulaşması bekleniyor.

İzdiham! 1 saatte 400 kişi müracaat etti
İZDİHAM

Gümüşhane’de geçtiğimiz yıl bin 100 kişinin faydalandığı fakat bu yıl 103 kişiye düşürülen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda çalıştırılacak Toplum Yararına Program (TYP) uygulamasına müracaatlar başladı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün (İŞKUR) İnönü Mahallesi'nde bulunan hizmet binası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren yığılma ve kuyruk yaşanırken, zaman zaman çıkan arbede ve yoğunluk için alana emniyet güçleri çağrıldı.

İlçelerden de minibüslerle kurumun önüne yığılan kadınların sayısı ilk müracaat gününde mesainin başlamasının ardından 400’e ulaşırken, yetkililer bu sayının son müracaat günü olan 7 Ekim tarihine kadar bin 500’ü bulmasını beklediklerini söyledi.

Yığılma sorununa çözüm olması için sıra fişi uygulaması başlatılırken yetkililer sık sık son müracaat gününün 7 Ekim olduğunu hatırlatmasına rağmen uzak ilçelerden ve köylerden gelen kadınlar alanı terk etmedi.

Şiran ilçesinden minibüslerle müracaat etmek için kuruma gelen kadınlar “Devletimizden iş istiyoruz. Kayıt yaptıramadık. Tekrar geri dönüyoruz ama geri geleceğiz” derken Giresun Üniversitesi'nden İngilizce İşletme okuyan genç bir bayan ise hala boşta olduğunu ve iş aradığını söyledi.

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması şartları gerektiren müracaatlar için Rehberlik ve Araştırma Merkezinde (RAM) 12 Ekim 2016 tarihinde noter huzurunda kura çekilişi yapılacak.

Yalnızca Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda ki toplam 103 kişilik kadronun 44’ünün Merkez ilçe, 28’inin Kelkit, 9’unun Kürtün, 12’sinin Şiran, 4’ünün Köse ve 6’sının Torul ilçesine tahsis edildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...