Tgrt Haber
24 May 2017 21:02

İzmir'de saldırı hazırlığındaki 8 DEAŞ'lı terörist yakalandı

İzmir'de 19 mayıs'ta eylem yapacakları belirlenen ve İzmir, İstanbul, Erzurum ve Mardin'de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ üyesi 8 terörist tutuklandı

İzmir'de saldırı hazırlığındaki 8 DEAŞ'lı terörist yakalandı
izmir, deaş,

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı öncesinde terör örgütü DEAŞ adına eylem hazırlığında olan ve  çatışma bölgeleri ile irtibatlı olarak İzmir'de faaliyet gösterdikleri tespit edilen 8 şahsa yönelik yapılan çalışmalar sonrasında,  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat doğrultusunda İzmir merkezli  İstanbul , Erzurum ve Mardin illerinde yapılan operasyonda (8) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda  1 kurusıkı tabanca, çok sayıda örgütsel materyal ve dijital malzeme ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan örgüt üyelerinin sorgulamaları Terörle Mücadele Şubesinde tamamlanmasının  ardından geniş güvenlik önlemleri altında İzmir adliyesine getirildi.

Terör ve örgütlü suçlar bürosu savcısı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme  örgüt üyelerini ''terör örgütüne üye olmaktan'' tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...