Tgrt Haber
27 Şubat 2018 14:36

İzobedel Polyurea Su Yalıtımı

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan su yalıtım yönetmeliği sektörde etkisini göstermeye başlıyor. Yönetmelikle birlikte artık su yalıtımı yapılmamış binalar ruhsat alamayacak.

İzobedel Polyurea Su Yalıtımı
izobedel,polyurea,su yalıtımı

Su yalıtımının standartlara uygun yapılıp yapılmadığının denetimi konusu yalıtım sektöründe tartışmalara neden olsa da genel olarak olumlu bir hava hâkim. Binaların yalıtım konusunda dünya standartlarını yakalaması adına yapılan çalışmalar sektör temsilcileri ile birlikte hazırlanıyor.

2008 yılında yayınlanan binalarda ısı yalıtım yönetmeliği etkisini göstermiş ve başta İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’da yalıtım çalışmaları hızla artmış ve büyük oranda tasarruf sağlanmıştı.  Şimdi ise su yalıtımında hedef aynı. Binaların suyun zararlardan korumak ve depreme karşı daha güvenli binalar inşa etmek. Binalarda konforun arttırılması ve tasarrufun teşvik edilmesi amacıyla hazırlanan yönetmeliklere Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkındaki Yönetmelikte 31 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanmıştı.

Yine 19 Aralık 2007 tarihinde yayınlanan Binaların Yangından Korunması Hakkında ki yönetmeliğin de amacı; kamu kurum ve kuruluşları, özel kuruluşlar ve gerçek kişilerce kullanılan her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin, tasarımı, yapımı, işletimi, bakımı ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınların en aza indirilmesini ve herhangi bir şekilde çıkabilecek yangının can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlamak üzere, yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirlerin, organizasyonun, eğitimin ve denetimin usul ve esaslarını belirlemekti.

Su yalıtım yönetmeliğinin yayınlanmasıyla beraber artık Isı Su Ses Ve Yangın yalıtımlarında tamamında yönetmelikler doğrultusunda standartlara uygun üretimler gerçekleştirilecek.

İZOBEDEL YALITIM BİLİNCİNE VURGU YAPIYOR

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İzoder, Suder ve Bitüder ile Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının ortak çalışması neticesinde yayınlanan su yalıtım yönetmeliğini ve genel olarak yalıtım sektörünü ve kullanılan ürün ve yöntemleri sektörün öncü firmalarından İzobedel ile inceledik.

İzobedel ısı su ses ve yangın yalıtımlarında ek yersiz uygulamaların getirdiği sıfır riskli uygulamalarla öne çıkıyor. Dünya da ısı ve su yalıtımlarında uygulanan püskürtme sistemleri Türkiye’de başarı ile uygulayan İzobedel ülkede yalıtım bilincinin oluşması ve yükseltilmesine de önem veriyor.

İzobedel polyurea ürünlerinde İzobedel Pur markasıyla sektörde adından söz ettiriyor. Çeşitli televizyon programları ve gazetelerde yalıtım bilincinin gelişmesi ve polyurea kaplama, polyurea su yalıtımı, sprey poliüretan köpük, poliüretan enjeksiyon, epoksi zemin kaplama ve likit poliüretan kaplama ürünleriyle ilgili bilgilendirici çalışmalar yapıyor.

Ek yersiz olarak tatbik edilen bu sistemler sıfır riskle uygulanıyor. En düşük ısı iletim katsayısına sahip İzobedel SPF ürünü de yine püskürtülerek uygulanıyor ve ısı köprüsü oluşturmadan uzun yıllar bozulmadan ısı yalıtımını gerçekleştiriyor.

Poliüretan enjeksiyon ürünü ise neredeyse sektörde can kurtaran niteliğinde. Negatif yönden gelen su sızıntılarını başarılı bir şekilde çözen bu ürün betonun kılcal damarlarına yüksek basınçla enjekte ediliyor. Su ile reaksiyona giren bu ürün kılcal damarlarda şişip sertleşiyor. Bodrum duvarlarında, perde betonlarda, asansör kuyularında ve dahi birçok ulaşılamayan noktalarda başarılı bir şekilde su izolasyonu sağlıyor.

Epoksi zemin kaplama çalışmalarında da bulunan İzobedel özellikle dekoratif çalışmalarda epoksi ürünler kullanıyor.

Likit poliüretan uygulamalarında ise yine su yalıtımı ve zemin kaplama yapılıyor.

Son dönemde danışmanlık faaliyetleriyle de öne çıkan İzobedel Bu anlamda da sektör de bir yeniliğe imza atıyor. İnşaat şirketlerine ve büyük ölçekli endüstri yapıların yalıtım konusunda danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu şirketler İzobedel ile yıllık ya da proje bazlı yapılan sözleşme ile tüm yalıtım sorunlarının en ekonomik ve en dayanıklı şekilde yapılmasını sağlıyor.

Diğer taraftan söz konusu ürünlerle ilgili oldukça önemli bilgiler içeren Polyurea Kaplama sitesinden de (www.polyureakaplamalar.com) bilgi alabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...