Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2016 09:06

Joe Biden Türkiye'ye geliyor

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geliyor. Bu ziyaret özellikle Cerablus Harekatıyla büyük önem kazanmış oldu.

Joe Biden Türkiye'ye geliyor
biden, türkiye,

Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili tartışma sürerken, Ankara Abd Başkan Yardımcısı Joe  Biden’ı ağırlamaya hazırlanıyor. Biden bugün Ankara'ya gelecek. Joe Biden, terör saldırıları ve darbe girişiminden sonra Türk halkıyla dayanışmayı vurgulamak için Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

CERABLUS HAREKATI

ABD Başkan Yardımcısı Biden henüz gelmemişken Türkiye Cerablus'a operasyon başlattı. DAEŞ hedefleri vurulurken ABD destekli PYD'nin koridor açmasının ve faaliyete geçmesinin önüne geçildi. Bu yüzden Biden'in ziyaretinde darbe girişimi ve Gülen'in iadesi dışında Cerablus Harekatının da gündemde olması bekleniyor.

Ankara, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı ağırlamaya hazırlanıyor.

Joe Biden, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada terör saldırıları ve darbe girişimi sonrası Türk halkıyla dayanışmayı vurgulamak için Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Gaziantep'teki saldırıyı vahşi olarak niteleyen Biden, "Türk dostlarımızın yanındayız" dedi.

Biden, Ankara ziyaretinde ilk olarak 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi gezecek ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşecek.
Joe Biden daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelecek. Ziyaretin ana gündem başlığı 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen'in iade talebi.

Türkiye, Gülen'in iadesi konusunda ABD’ye 85 koli dosya gönderdi. Ayrıca, ABD'den Gülen için acil tutuklama ve iade talebinde bulunuldu. Bu talepler, devletin zirvesi tarafından da Joe Biden'a iletilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...